2021. augusztus 3., keddMa Hermina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.03. Hermina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Megnyerte az Exatlont, rögbiben is bajnok

Hirdetés

Megnyerte az Exatlont, rögbiben is bajnok

Az elmúlt hétvége különleges időszak volt a magyar rögbisport történetében, hiszen három napon keresztül belakták a válogatottak a Kincsem Parkot, és egy kicsit odafigyelt az ország erre a látványos, férfias – de még véletlenül sem durva, és a hölgyek által is előszeretettel űzött – ősi sportágra. 

A Rugby Europe Trophy 7’s, ez az olimpiai hetes szakág másodosztályú kontinensbajnoksága, amely többé-kevésbé megtöltötte nézőkkel a Kincsem Park egykori ügetőpályájának régi lelátóját. A magyar női válogatott a roppant dicséretes ötödik helyen végzett, a férfiak pedig a 9. helyen zártak, így kiestek, jövőre a III. divízióban folytatják.

  Az európai közvetlen második vonal kontinensbajnokságot a hölgyeknél az ukránok nyerték meg.  A magyar férfiválogatott két győzelmet is behúzott vasárnap. Előbb a horvátokat győzte le, majd Luxemburgot 28-7-re. Ennek ellenére kilencedikként végzett, és búcsúzott a másodosztálytól. Az aranyérmet Budapesten a belgák szerezték meg. 

Hirdetés

Kiss Antal, a Magyar Rögbi Szövetség elnöke – aki korábban maga is művelte ezt a sportot – elmondta, a női csapat eredménye megsüvegelendő.

Több újonc kapott helyet a keretben, volt is lehetőségük hazai környezetben bizonyítani. A nők jelenleg ezzel az eredménnyel az európai toplistán a 14. helyet foglalják el, ez dicséretes eredmény. A férfiak esetében azt gondolom, ki kell tudnunk lépni a saját árnyékunkból. A rögbi akár lehet a jövő sportja is Magyarországon, ha kellő szakmaiságot és pénzügyi hátteret teszünk mögé, mint olimpiai sportághoz. Merthogy a hetes rögbi Rio után Tokióban is teljes értékű olimpiai sportág lesz – összegzett az elnök, aki nem mulasztotta el kiemelni, hogy a rögbi igazi ötföldrészes sportág, Európától Ausztráliáig mindenhol űzik, és nem csak ott, ahol a feltalálók, a britek egykor megvetették a lábukat.

  Budapest az idei kontinensbajnoki állomás után az elkövetkező három évben is megrendezi a Rugby Europe Trophy 7’s-t.

Négy évre kaptuk meg a rendezési jogot. Úgy gondolom, hogy a nehézségek ellenére, amit a térségre lecsapó viharok jelentettek, jól vizsgáztunk házigazdaként. Folyamatosan kapom az elismerő és gratuláló e-maileket a külföldi delegációktól. Bízom benne, hogy jövőre minden tekintetben felül tudjuk múlni az idei kontinensbajnokságot – tette hozzá a Magyar Rögbi Szövetség elnöke.

A torna sikerét az sem veszélyeztette, hogy félbe kellett szakítani, mert a pénteki esti vihar a Kincsem Parkra is lecsapott. Éppen akkor, amikor a Magyarország–Csehország női mérkőzés kezdődött volna. A szervezők azonban nem hagyták, hogy az időjárás elmossa több hónap megfeszített munkáját. Szerencsére, mert a lányok teljesítménye minden elismerést megérdemelt, az ötödik hely több, mint amire a szigorúan amatőr körülmények között készülő hölgyektől számítani lehetett.

A válogatott toronymagasan legismertebb játékosa Huszti Kata, bár meg kell mondani, országos ismertségét nem biztos, hogy a rögbinek köszönheti.

Két éve megnyertem az Exatlont, a Kihívók versenyzőjeként, az ifjúsági olimpiai bajnok vívót, Esztergályos Patrikot győztem le a döntőben – mondta az Indexnek Kata, aki nem dicsekedett vele, de az annalesek rögzítették, hogy két évvel ezelőtti győzelméért húszmillió forintot kapott vitt haza a Dominikai köztársaságból, ami egy pénzügyi asszisztensnek óriási pénz. De még egy újságírónak is… – Amúgy kézilabdázom is, sőt, a strandkézilabdát is űzöm, jószerével minden, kézzel művelhető labdajátékot, de azért a hetes rögbi az igazi nagy szerelem. Sőt, a rögbit részben lábbal űzzük, bár az az igazság, ha célt, azaz touchdownt érek el, akkor a jutalomrúgást egy specialista végzi el, én pedig lábbal nem vagyok annyira jó.

DSC 5604

Fotó: Kraus Gabriella

Kata, a Budapesti Medvék kiválósága hosszú évekig a válogatott csapatkapitánya volt, de az utóbbi időben átadta a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/07/14/megnyerte-az-exatlont-rogbiben-is-bajnok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Horror a pályán: vérüket adták a török röpislányok a győzelemért

Horror a pályán: vérüket adták a török röpislányok a győzelemért

Történt ugyanis, hogy az egyik labdamenet alatt két török játékos, Cansu Ozbay és Meliha Ismailoglu egyszerre …