2021. június 15., keddMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Megmaradt a veretlenség, ide nekünk a portugálokat!

Hirdetés

Megmaradt a veretlenség, ide nekünk a portugálokat!

Vannak itt ír újságírók? – érdeklődtem a szójátékokban utolérhetetlen nemzeti sportos kollégámtól kedd este hét óra tájban a Szusza Ferenc Stadion lelátóján, mire pályatársam a kettővel mellette lévő széken ülő tudósítóra mutatott: „Ő is ír!” És bár az általam jól ismert újságíró magyarul köszönt rám, tagadhatatlan volt, hogy két kézzel veri a laptop klaviatúráját.

Vagyis ír…

Lám, mi mindenre képes a páratlanul gazdag és többértelmű magyar nyelv…

Hirdetés

De térjünk a lényegre. A június tizenötödikei, Portugália elleni Eb-nyitó meccsére készülő magyar labdarúgó-válogatott Ciprus után most is egy olyan ellenféllel találkozott utolsó előkészületi összecsapásán, amely nem Európa-bajnoki résztvevő: Írországgal. És papíron ismét mi voltunk az esélyesek, hiszen nemzeti együttesünk a világranglistán a 37. helyen áll, míg a szigetországé a negyvenhetediken.

A két ország összecsapásainak történelmi mérlege is magyar fölényt mutatott; öt-öt győzelem és döntetlen mellett mindössze két vereség csúfította az összképet 25–18-as összesített gólkülönbség mellett.

Az ír játékoskeretről alig valamivel tudtunk többet, mint a ciprusiról. A legértékesebb labdarúgója Stephen Kenny szövetségi kapitány keretének Matt Doherty, a Tottenham Hotspur 29 éves wingbackje, ahogy a Premier League-ben mondják, vagyis a jobbhátvéd, a jobbhalf és a jobbszélső szerepkörét egy személyben (three-in-one) betöltő mindenes, aki kedden huszadszor viselte hazája válogatottjának zöld mezét. Értékét a Transfermarkt 16 millió euróra becsüli. 

Jómagam különben délelőtt már egyszer találkoztam az Ír válogatottal, amikor a játékosok – kék-zöld szerelésükben – futóedzést tartottak a budai Duna-parton, a Batthyány tér magasságában. 16

Galéria: Az írek ellen zárja az Eb-felkészülést a magyar válogatottFotó: Illyés Tibor / MTI

Kenny magyar (olasz?) kollégája, Marco Rossi csapata tízmeccses veretlenségi szériájával érkezett a Megyeri útra. Amíg Ciprus ellen meglehetősen kísérleti tizenegyet küldött pályára a druentói maestro, kedd este már vélhetően a portugálok ellen tervezett együtteshez sokkal inkább hasonlító alakulat futott ki a kifogástalan minőségű újpesti gyepre. Visszatért Szalai Ádám és Willi Orbán, a két bundesligás kulcsember, továbbá Fiola Attila, az egyik legmegbízhatóbb, és gólpasszra is képes védőnk. Sallai Roland izomfáradtsága még mindig hátráltatja a Freiburg klasszisát, ezért rá legkorábban jövő kedden, Portugália ellen számíthat a kapitány. A kezdő tizenegyek:

Magyarország:

Gulácsi – Kecskés, Orbán, Szalai A. – Bolla, Kleinheisler, Nagy Á., Schäfer, Fiola – Szalai Á., Varga R.

Írország:

Bazunu – Doherty, O’Shea, Egan, McClean – Cullen, Hourihane – Knight, Parrott, Duffy – Idah.

A mieinknél Nagy Ádáméknak hétfőn megszületett első gyermeke, múlt pénteken Hahn János lett apa, soha jobb hangulatot a válogatott háza táján!

A kezdő sípszóra az írek letérdeltek, erre hatalmas füttykoncertet kaptak a tízezer nézőtől, a magyarok állva maradtak, ahogy az várható is volt. Ezért […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/06/08/megmaradt-a-veretlenseg-ide-nekunk-a-portugalokat-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiderült, melyik csapatokkal találkozhat a Fradi a BL-ben

Kiderült, melyik csapatokkal találkozhat a Fradi a BL-ben

Az FTC honlapjának híradása szerint a lehetséges ellenfelek köre azt követően szűkült, hogy az európai …