2020. szeptember 19., szombatMa Diána napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.19. Diána Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Megint kiütéssel nyert az FC Ajka

Megint kiütéssel nyert az FC Ajka

 

 

LABDARÚGÓ NB II
5. FORDULÓ
AJKA–SZENTLŐRINC 4
0 (2–0)
Ajka, Ajkai Városi Sportcentrum, 2500 néző. Vezeti: Kovács I. (Baghy, Sinkovicz)
FC AJKA: Horváth D. – Kovács N., Heffler, Tar, Présinger – Kenderes (Irimiás, 34.), Tóth G. – Rétyi, Zsolnai (Zamostny, 65.), Soltész (Csizmadia, 85.) – Nagy K.
Vezetőedző: Kis Károly
SZENTLŐRINC: Slakta – Czuczi, Havas, Dulló, Nagy B. – Hleba – Sili (Vajda, 46.), Kapronczai (Törőcsik, 65.), Frőhlich (Lehoczky, 58.), Kovács D. – Kondor
Vezetőedző: Marián Sluka
Gólszerző: Rétyi (23., 51., 68.), Nagy K. (30.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Bátran kezdtek a vendégek, akik nem húzódtak be kapujuk elé, hanem erőszakosan letámadták az ajkaiakat.
Horváth Tamás okozott meleg pillanatot a hazai szurkolóknak, a kapus kiejtette kezéből a labdát, igaz, rögtön javított, amikor ujjheggyel hárította Kondor emelését.
A 23. percben aztán előnybe került az FC Ajka, igaz, ehhez szerencse is kellett.
Hét perccel később pedig már 2-0 állt az eredményjelzőn.
Természetes volt, hogy a vendégeket megfogta a két gól. A szünetig nem is tért magához a Szentlőrinc, amely egyetlen helyzetet sem dolgozott ki. Az ajkai támadások újabb találatot ígértek, de végül nem változott az eredmény az első félidő hátralévő részében.
A második játékrészben sem hagyta feltámadni ellenfelét az FC Ajka, az 51. percben máris változott az eredmény. Kis Károly csapata úgy játszhatott, mint múlt héten Csákváron. A jelentős előny birtokában a hazaiak gyors támadói igyekeztek kihasználni, hogy a rivális nagyobb területeket hagy.
És jött is az újabb találat. Megint Rétyi volt eredményes, aki remek napot fogott ki.
Tovább rohamozott a házigazda, amely sorban gyártotta a helyzeteket. Nagy Krisztián, Soltész Dominik és Zamostny Balázs egyaránt közel volt a gólszerzéshez.

Több találat már nem született, de az ajkai szurkolók így sem voltak boldogtalanok, vastapssal köszöntötték kedvenceiket. 

 

30. perc: GÓÓL, már kettővel vezet az FC Ajka! Présinger szögletébe Zsolnai ért bele lábbal és csúsztatta tovább a labdát, a hosszú oldalon Nagy Krisztián kanalazott a kapuba, 2-0 

23. perc: GÓÓL. Rétyi Róbert cselezett a bal oldalon befelé és vezette keresztbe a labdát a 16-os vonala előtt. Kenderessel kényszerítőzött, majd lövése megpattant Dullón és Slaktát becsapva a vendégkapu jobb oldalában kötött ki, 1-0

18. perc: Horváth Tamás ejtette ki a labdát Kondor Kristóf elé, aki megpróbálta átemelni a hazai kapust, Horváth azonban ujjheggyel hárított. Érdekes jelenet volt. 

Egyébként bátran játszanak a vendégek, nem állnak vissza védekezni, ahogyan arra talán sokan számítottak. 

13. perc: ajkai szögletet követően Kovács Nikolasz robbant be középen, a labda viszont nem jutott át a gólvonalon 

Nagyjából 1800-an lehetnek a stadionban, ezúttal is sokan választottak futballmeccset programnak Ajkán. 

Ezen a találkozón mutatkozik be az ajkaiak kabalaállata, amely egy bika és a Green Bullee névre hallgat. Green Bullee végezte el a kezdőrúgást. 

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS 

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Két óra múlva megtudjuk, tovább tart-e az mezőnyben eddig legtöbb gólt szerző Ajka menetelése a tavasszal még egy osztállyal lejjebb szerepelt Szentlőrinc ellen. 

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-ajka-szentlorinc-2779493

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Infantino aggódik a vb-selejtezők miatt

Infantino aggódik a vb-selejtezők miatt

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke szerint valószínűleg az idei év végén nem …