2020. szeptember 27., vasárnapMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Meghalt a négyszeres vb-ezüstérmes tőrvívó Kamuti László

Meghalt a négyszeres vb-ezüstérmes tőrvívó Kamuti László

Nyolcvanéves korában elhunyt Kamuti László csapatban négyszeres világbajnoki ezüstérmes tőrvívó.

© vivomuzeum.hu

A sportember súlyos betegség után, csütörtök hajnalban bekövetkezett haláláról bátyja, Kamuti Jenő, a Nemzet Sportolója, a Magyar és a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke – tájékoztatta a Magyar Olimpiai Bizottságot és a sportági szövetséget (MVSZ).

Az 1940-ben született Kamuti László a BVSC-ben vívott, ahol a legendás Bay Béla volt a mestere. Négy olimpián vett részt, 1960-ban és 1972-ben negyedik, 1968-ban ötödik, 1964-ben pedig hetedik volt a tőrcsapattal. Világbajnokságokon a magyar csapat tagjaként négyszer állhatott a dobogó második fokára, egyéniben négyszeres, csapatban hatszoros magyar bajnok volt.

Pályafutása után sportvezetőként dolgozott. Előbb a Magyar Vívószövetség szakfelügyelőjeként, majd nyugdíjba meneteléig a BVSC szakosztály-vezetőjeként tevékenykedett.

„Laci mindig, mindenben a társam volt, mindenben segített nekem. Nagyon sokszor fordult elő pályafutásunk során, hogy háttérbe szorította magát azért, hogy nekem jobb legyen. Csodálatos testvérem volt. Az életet kissé másként szemlélte, mint én. Talán kevésbé volt diplomatikus, számára inkább fehérek vagy feketék voltak a dolgok. Ugyanakkor nála becsületesebb embert nem ismertem” – mondta Kamuti Jenő a Hunfencing.hu oldalnak.

A Magyar Vívószövetség Kamuti Lászlót saját halottjának tekinti.

Forrás:
http://hvg.hu/sport/20200827_Meghalt_a_negyszeres_vbezustermes_torvivo_Kamuti_Laszlo#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Nagyon kikapott az MTK, Nyert a Diósgyőr ellen a ZTE

A ZTE otthon 3-1-re legyőzte a DVTK-t a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójában, ezzel …