2023. szeptember 22., péntekMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Megfejtették az irapuatói 0–6 titkát, semmi sem az, aminek látszik

Megfejtették az irapuatói 0–6 titkát, semmi sem az, aminek látszik

Bár a könyvnek csak csütörtökön volt a bemutatója, nekünk már sikerült pár nappal korábban hozzájutnunk a Rézbong Kiadó és a szerző jóvoltából. Bodnár Zalán, az író, egykori kollégám, a Nemzeti Sport munkatársa, és a különböző szinergiák folytán rendesen van marketingje a Szerelem és halál Irapuatóban című 360 oldalas kriminek, de ez nem is baj, mert nem bánja meg, aki megvásárolja a 3400 forintos könyvet. 

Nemzeti Sportot írtunk, de Zalán bő évtizeddel ezelőtt a Four Four Two újságírójaként robbant be a köztudatba, illetve még korábban, amikor lebilincselő képzelt riportokat írt a 2010-es, dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságról. Még az sem jelentett problémát, hogy nem a johannesburgi Soccer Cityben püfölte a klaviatúrát, hanem józsefvárosi albérletében. 

Úgyhogy Zalánnak van rutinja a fiction műfajában, még ha eddigi munkahelyei, a FFT és a Nemzeti Sport jobbára a tényirodalom műfajába sorolható cikkeket produkáltak is. És produkálnak. (De kár, hogy a magyarban nincs present perfect…)

Disztl Péter, Bodnár Zalán és Dajka László

Disztl Péter, Bodnár Zalán és Dajka László

Fotó: Gáll András / Index

Jobbára.

Erről az itt-ott Leslie L. Lawrence-i és Kondor Vilmos-i hatásokat mutató könyvről nagyon nehéz úgy recenziót írni, hogy ne esnénk a spoilerezés megbocsáthatatlan bűnébe, ezért csak annyit jelzek, hogy a szerző megfejtette az 1986-os világbajnokságon, Irapuatóban a Szovjetuniótól elszenvedett 6–0-s katasztrofális vereség (?) rejtélyét. Illetve nem is a szerző, hanem a regény főhőse, egy Pákozdi Géza nevű lyukóvölgyi bányász, aki a Füles játékán nyert (?) egy mexikói luxusutat komoly mennyiségű költőpénzzel együtt.

Ennél többet nem árulunk el, van itt, kérem, szerelem, árulás, bunyó, mint egy James Bond-opuszban, jóllehet egy lyukóvölgyi bányászt nem könnyű összetéveszteni Daniel Craiggel.

Szóval, a regénynek […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2023/06/01/irapuato-leon-bodnar-zalan-konyv-6-0/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Fordított az első félidő végén a Fradi! - A Ferencváros–Csukaricski Ekl-csoportmérkőzés percről percre

Fordított az első félidő végén a Fradi! – A Ferencváros–Csukaricski Ekl-csoportmérkőzés percről percre

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/sport/futball/2023/09/21/europa-konferencialiga-ferencvaros-csukaricski-csoportmerkozes-percrol-percre-kozvetites/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …