2022. július 4., hétfőMa Ulrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.04. Ulrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Megaláztatás, zavarba ejtően kínos vereség – így reagáltak az angol lapok a magyar sikerre

Hirdetés

Megaláztatás, zavarba ejtően kínos vereség – így reagáltak az angol lapok a magyar sikerre

Marco Rossi együttese az A liga budapesti 1–0-s sikerrel végződő nyitómérkőzése után kedd este Wolverhamptonban is legyőzte, mi több, valósággal kiütötte Eb-döntős ellenfelét, így négy kör után hét ponttal állva vezeti a német és az olasz válogatottal is felálló kvartettet. 

Ouch! – írják a britek

Ouch! – írják a britek

Fotó: Borbély László / Index

Gondolhatnánk, hogy világraszóló sikerről van szó, a derék briteket viszont őszintén szólva nem annyira hozta lázba a Nemzetek Ligája-találkozó, a krikett és a ruandai helyzet uralta a címlapokat, és csupán a Daily Mirror egyszavas (Ouch!) kis anyaga utal a meccsre a Sainsbury’s-ben található újságok közül.

Hirdetés

Természetesen a sportszekcióban azért már előkerül az összecsapás elemzése, az egybehangzó helyi szóhasználat pedig a „megalázó” volt.

A megaláztatás miatt Gareth Southgate-nek továbbra is keresnie kell a megfelelő formulát a katari világbajnokság előtt

– veti fel a The Daily Telegraph a tudósítása címében.

Az angolok kapitánya a meccs előtt üdvözölte, hogy visszatérhetnek a szurkolók a lelátóra az olaszok elleni zárt kapus találkozó után, a mieinktől elszenvedett 4–0-s vereség végjátékában ugyanakkor a közönség Southgate ellen fordult, és azt skandálta, hogy az edző nem tudja, mit csinál.

A „háromoroszlánosok” 1928 óta a legsúlyosabb hazai vereségükkel zárták az összecsapást, érthető, hogy mindenki kritikus az együttessel szemben, amely messze a legrosszabbul teljesített Southgate eddigi 74 meccses regnálása során.

„Az angol válogatott kaotikus, szervezetlen, szétzilált és formáját vesztett volt” –­ veti oda a lap, kiemelve, hogy a John Stones kiállítását követő Harry Maguire-becserélést csak még hangosabb nemtetszés követte a szurkolók részéről.

Az együttes először néz szembe története során az osztálybukás lehetőségével (négy kör után két pontot szerezve csoportutolsó jelenleg), ez pedig még ebben a sorozatban sem férhet bele.

Talán a Nemzetek Ligáját sokan nem veszik komolyan, és csak felmagasztalt felkészülési meccseknek tulajdonítják, ugyanakkor ez a meccs zavarba ejtően kínos volt.

A lap tudósításában kiemeli, hogy a ranglistán 40. helyen álló magyar csapat mindkét meccsen legyőzte az Eb-döntőst, és lehet jönni a hosszú idénnyel, a fáradtsággal, de Angliában a reflektorfény brutális, és a kritikák is hasonlóak a kapitánnyal szemben.

Nem a magyar siker uralta a címlapokat

Nem a magyar siker uralta a címlapokat

Fotó: Borbély László / Index

Az első magyar találatot megelőző angol hibák sorozatáról írnak Kalvin Phillips szükségtelen szabálytalanságától kezdve Harry Kane ugyancsak nem szükséges megmozdulásán át addig, hogy Lang Ádám megnyerte a párbaját John Stonesszal szemben, mielőtt Sallai Roland a léc alá bombázott.

A négyvédős rendszerről megemlítik, hogy nem olyan képet adott vissza, amilyet az angolok mestere remélhetett a felállástól, és hogy a pontrúgásoknál jobban kell figyelnie az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2022/06/15/nemzetek-ligaja-anglia-magyarorszag-sajtovisszhang/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rapport Richárd remizett, riválisa lesz a vb-kihívó

Rapport Richárd remizett, riválisa lesz a vb-kihívó

A végig kiegyenlített partiban lépésismétléssel a 34. lépésben született döntetlen. A magyar sakkozónak egy győzelem …