2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Még a német szövetségi kapitány is Szalai Ádámot dicsérte

Hirdetés

Még a német szövetségi kapitány is Szalai Ádámot dicsérte

A két csapat az elmúlt szűk másfél évben két emlékezetes mérkőzést is vívott egymással: előbb a 2021 nyarára halasztott Európa-bajnokság csoportkörében kétszer is vezetett, végül 2–2-re végzett a magyar válogatott Münchenben, majd idehaza, a Nemzetek Ligája júniusi csoportmeccseinek egyikén Nagy Zsolt korai góljára Jonas Hofmann válaszolt, és lett 1–1 a Puskásban. Utóbbi találkozón már Hans-Dieter – avagy ahogyan a német sajtóban emlegetik, Hansi – Flick ült a német válogatott kispadján…

„Nem egyszerű, amikor egyetlen hetünk van felkészülni két ennyire komoly meccsre. Kedden például két edzést terveztünk, végül a másodikat lemondtuk, mert nagyobb szükségét láttuk a regenerációnak. A védekezésre és a pontrúgásokra igyekeztünk nagyobb hangsúlyt helyezni. No meg a nyomásgyakorlásra, mert szeretnénk presszingelni az ellenfelet – mondta a szakvezető a felkészülés elmúlt napjairól. – Ilyenkor már nem az a fontos, hogy minél több időt legyünk a pályán, hanem az, hogy minél tudatosabb, intenzívebb edzések legyenek mögöttünk.”

A magyar csapat négy fordulót követően hét pontot szerezve vezeti az A ligás csoportját a hatpontos németek, az ötpontos olaszok és a kétpontos angolok előtt, így reális esélye van a bennmaradás kiharcolása mellett akár a négyes döntőt érő első hely megszerzésére is. Ám egy győzelemmel a németek nagyot fordíthatnak a sorsukon és az utolsó kör előtt az élre is ugorhatnak.

„A magyarok fantasztikus munkát végeznek Marco Rossi vezetésével. Egy nagyon taktikus, az ellenfeleknek kevés helyet hagyó csapatot rakott össze, amely ellen muszáj bátran játszani, területeket nyitni, és – ha ez sikerül – minél határozottabban kihasználni a helyzeteket. Megvan bennünk a kellő minőség, szeretnénk a final fourba jutni, és hiszem, hogy megfelelően felkészültünk arra, hogy megverjük a magyarokat, majd sikerrel lezárjuk ezt a csoportot.”

Hirdetés

Reakciók a koronavírusra

A német válogatott keretét két müncheninek, Manuel Neuernek és Leon Goretzkának pozitív koronavírusteszt miatt kellett elhagynia. Azóta kiderült, a dortmundi Julian Brandt sem állhat Flick rendelkezésére, utóbbi szintén betegeskedik, ám állítólag nem a Covid, hanem egyszerű influenza áll a kidőlése mögött. Az előzetes hírek arról szóltak, az egyik edzésen kisebb sérülést összeszedett Jamal Musiala is hiányozhat a bayernes kontingensből, utóbbit azonban Flick cáfolta.

Marc-André ter Stegen áll majd a kapuba, összességében pedig azt mondom, a váratlan eseményekkel együtt is jó felkészülés volt ez a pár nap. Katarban is megeshet valami hasonló, kell a tapasztalat, azért is van ilyen nagy keretünk, hogy tudjunk reagálni a rendkívüli eseményekre” – mondta Flick azzal kapcsolatban, hogy a betegségek, sérülések nem befolyásolták jelentősen a terveit. Elmondta, viszonylag könnyű volt új embereket behívni a kiesők helyére, mert a Bundesliga-csapatok nem álltak le teljesen a válogatott szünet alatt sem, sőt a hét elején még szinte normál menetrend szerint edzettek, csupán hétvégére kaptak volna nagyobb pihenőt a be nem válogatott klubjátékosok.

Marc-André ter Stegen 2022. szeptember 13-án

Marc-André ter Stegen 2022. szeptember 13-án

Fotó: Soccrates Images / Getty Images Hungary

„Jamal esete eltérő, a mai edzésen már nem láttam nyomát, hogy bármi problémája lenne – ő is egy nagyon jó opció számunkra a magyarok elleni meccsre.”

A szövetségi kapitányt arról is kérdezték, a vb előtt tervezik-e tiltani a játékosoknak, hogy nagyobb közösségekbe, rendezvényekre menjenek, annak érdekében, hogy csökkenteni tudják a Covid-fertőzések esélyét. „Bosszantó, amikor valaki megfertőződik, de mára már egy normális szituáció. Ha az ember megfázik, akkor is próbál otthon maradni, hogy minél hamarabb meggyógyuljon, és lehetőleg ne betegítsen meg mást. A koronavírus is hasonló, csak picit agresszívebb. Nehéz megtalálni a megfelelő korlátozást, hiszen az életünknek mennie kell tovább. Meg kell találnunk az egészséges kompromisszumokat.”

Ismét téma a karszalag

Azt is elárulta, tervei szerint a pénteki meccsen kihasználja mind az öt cserelehetőséget, annak érdekében, hogy minél több futballistát tudjon kipróbálni a katari vb előtt. Téma volt a csapatkapitány személye is, Neuer hiányában várhatóan a legtöbb válogatottsággal bíró kerettag viseli majd a karszalagot – árulta el. Ez egyébként Thomas Müller lehet, már ha kezdeni fog a müncheni…

A trénert faggatták az új kapitányi karszalagról is, amely az elmúlt időszakkal szemben nem tisztán szivárványszínekben pompázik majd. A felvetés konkrétan arra vonatkozott, hogy a katari világbajnokság miatt döntöttek-e úgy, hogy változtatnak a szimbólumon (helyette egyébként egy színes szívecske, benne az egyes számmal, mellette pedig a love, azaz a szerelem felirattal kap majd helyet az elméletileg Neuer karjára tervezett felszerelésen). Flick kifejtette, ők nem döntéshozók, de szerettek volna továbbra is kiállni az értékeik mellett, emiatt több másik válogatottal is egyeztettek, és egy közös új jelképet akartak megalkotni, amit a vb-n is viselhetnek, anélkül, hogy ütközne a rendező ország, valamint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) iránymutatásaival és kéréseivel. 

Visszakanyarodva a sportszakmai témákra, azt is felvetették Flicknek, kitől várja majd leginkább a gólokat a következő két meccsen. „Nem szabad egyetlen játékosra koncentrálni, elég sok olyan futballistánk van, aki be tudja fejezni a helyzeteket. Az edzéseken mindenki jól mozgott, gólra éhesek, de ez a minimum egy válogatott meccs előtt. Meglátjuk, hogy holnap ki kezd majd csatárként, megvannak a lehetőségeink bőséggel.” A német újságírók nem hagyták ennyiben a kérdést, és Flick újabb válaszából azért ki lehetett következtetni, hogy jó eséllyel Timo Werner lesz majd az, aki a támadók közül az első perctől a pályán lesz majd.

Olyan kulisszatitkokat is elárult, mint hogy bő 50 fős játékosállományban gondolkodnak a koronavírus miatt, ezt a listát szűkítik a stábbal minél tovább, a katari vb-re az új szabályoknak megfelelően 26 főre, illetve a meccsek kezdő tizenegyére.

Fantasztikus mentalitás: Szalai

Kitértek a Bayern-játékosok esetleges frusztrációjára is, hiszen a bajor sztárcsapat hiába kezdte jól az idényt, a legutóbbi négy bajnokiján nyeretlen maradt. „A minőség megvan bennük, nagyon motiváltak, hogy olyan teljesítményt nyújtsanak, olyan eredményt érjenek el, amely segít nekik a klubcsapatuknál megélt gödörből is kilépni” – felelte diplomatikusan.

„Tudjuk, hogy még nem vagyunk azon a szinten, ami egy világbajnokság egyenes kieséses […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2022/09/22/nemetorszag-magyarorszag-nemzetek-ligaja-merkozes-hansi-flick-timo-werner-sajttaj/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mayweather haknizott egyet potom 20 millióért

Mayweather haknizott egyet potom 20 millióért

Bár Floyd Mayweather Jr. már visszavonult a profi boksztól, 45 évesen még mindig formában tartja …