2023. március 25., szombatMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Még a bíró szíve is megesett a honfitársát gyászoló labdarúgón

Hirdetés

Még a bíró szíve is megesett a honfitársát gyászoló labdarúgón

A Törökországot és Szíriát súlytó földrengés áldozatainak száma meghaladta a 45 ezret. Köztük volt a Hatayspor 65-szörös ghánai válogatott labdarúgója is, Christian Atsu. Ráadásul először arról érkeztek a hírek, hogy a játékost kimentették a romok alól, de napokkal később a csapat vezérigazgatója bejelentette, hogy továbbra sem tudnak semmit a játékos hollétéről. Atsu holttestét 11 nappal a földrengés után, múlt hét szombaton találták meg. 

A hétvégén az Ajax 4–0-ra legyőzte a Sparta Rotterdamot, a negyedik gólt a ghánai Mohammed Kudus szerezte. A játékos a gólt követően ünneplés helyett csak felhúzta a mezét, és az aláöltözőjére írt „RIP ATSU” felirattal emlékezett meg a földrengés következtében elhunyt honfitársáról. 

Bár a szabályok szerint a játékvezetőnek sárga lapot kellett volna adnia Kudusnak, mert a fejére húzta a mezét, a meccset vezető Pol Van Boekel ezúttal eltekintett ettől. A találkozót követően Kudus meg is köszönte a hollandnak, hogy rugalmasan kezelte a szabályokat. 

Ez túlmutat a foci szabályain. Ez az életről és a halálról szól

Hirdetés

– mondta a ghánai a mérkőzés után.

(Borítókép: Mohammed Kudus, az Ajax játékosa ünnepel a holland élvonalbeli Ajax Amsterdam–Sparta Rotterdam-mérkőzésen 2023. február 19-én. Fotó: ANP / Getty Images)

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2023/02/20/meg-a-biro-szive-is-megesett-a-honfitarsat-gyaszolo-labdarugon/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megfenyegették a Premier League-csapatot, a stadionjukat is bezáratták

Megfenyegették a Premier League-csapatot, a stadionjukat is bezáratták

A brit média pénteken arról számolt be, hogy a klub a közösségi médiában fenyegetéseket kapott, …