2024. február 25., vasárnapMa Géza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.25. Géza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Marozsán Fábián: Végig motivált az, hogy le tudom győzni ezt a srácot

Hirdetés

Marozsán Fábián: Végig motivált az, hogy le tudom győzni ezt a srácot

Délelőtt 11 órától este fél 8-ig szinte folyamatosan pályán volt legalább egy magyar a US Open első napján. Marozsán Fábián kezdett, 3 óra 18 perc alatt nyert Richard Gasquet ellen. Fucsovics Márton szintén ötszettes meccset játszott, csak az övé 4 óra 25 percig tartott, mire legyőzte Sebastian Kordát, akitől öt napja Winston-Salem ATP 250-es versenyén kikapott.

Udvardy Panna az amerikai nyílt teniszbajnokság egyik tavalyi hősnőjével, a Serena Williamst legyőző Ajla Tomljanoviccsal mérkőzött. A 30 éves, Zágrábban született ausztrál tavaly november óta nem versenyzett sérülés miatt, a magyar ellen tért vissza, és eleinte ugyan nem nagyon találta a pályát, de egyre jobban játszott és a döntő játszmát 0:2-ről fordítva nyert.

Marozsán Fábián a mérkőzés utáni elemzésében elmondta: a biztonság kedvéért kötéssel a bal combján játszott, ami adott neki egy kis biztonságérzetet edzésen és meccs közben is. Reméli, hogy a sérülése nem fog kiújulni, nem lesz rosszabb, bár ez egy nagy terhelés volt, ötszettes, több mint háromórás küzdelem, az első keménypályás hat hónapja.

Nem vagyok hozzászokva a nagy kitámasztásokhoz, a hosszabb csúszásokhoz. Érzem, hogy eléggé elfáradtam mentálisan és fizikálisan egyaránt, de ez igazából erről szól, mindent elkövetek, hogy sikeres legyen a regeneráció.

Hirdetés

Marozsán érthetően óriási dolognak tartja, hogy először tudott nyerni ötszettes meccset. Biztatónak tartja, hogy tudott ilyen mérkőzést is játszani, és örül, hogy bírta erővel.

„Mentálisan nehéz volt, hogy a harmadik szettben nem sikerült kiszerválnom a győzelmet, aztán kettő meccslabda is kimaradt. Dűhítőek voltak a kihasználatlan lehetőségek. Elbuktam két tiebreakot, az sem segíti az embert mentálisan, de aztán valami egy picit jobban összeállt a döntő szettre. Játszottam egy jobb gémet 3:2-nél, és ott azt éreztem, hogy az ellenfelem kicsit megtört, és utána már talán könnyebb volt befejezni, mint korábban. 6:3, 6:1-nél átfutott a fejemen, hogy két dolog lehet, elkezd kockáztatni, jobban fog játszani és valamin változtat, vagy nem biztos, hogy annyira akar már küzdeni, és elengedi, ha sikerül csinálnom egy bréket a harmadik szettben. Sajnos, nem az utóbbi történt. Változtatott, elkezdett sokkal gyorsabban játszani, nehezebb dolgom volt, éreztem, hogy kezd jobban játszani. Nálam volt egy kisebb hullámvölgy. Örültem volna, ha be tudom fejezni, de úgy vagyok ezekkel, hogy nem véletlenül történnek ezek a dolgok, ezeken át kell menni, meg kell tapasztalni, és tanulni kell ezekből a szituációkból.”

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/tenisz/2023/08/29/tenisz-us-open-grand-slam-marozsan-fabian-fucsovics-marton/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tovább tart Harry Kane átka, 3. ligás csapat ejtette ki a Bayern Münchent

Harminc év találkoztak ismét a felek, akkor az élvonalban a Bayern 6–0-ra kiütötte ellenfelét, és …