2021. június 25., péntekMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2021.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Marco Rossi kihirdette a magyar válogatott Európa-bajnoki keretét

Hirdetés

Marco Rossi kihirdette a magyar válogatott Európa-bajnoki keretét

Valahol Graz magasságában járhattunk az A4-es autópályán, amikor megcsörrent a telefonom. A hívó fél kilétét fedje jótékony homály, de a lényeg: közölte, hogy Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott üdvöskéje, a legmagasabbra értékelt, az RB Leipzighez a Red Bull Salzburgtól húszmillió euróért leszerződött magyar játékos nem szerepelhet a június 11-én kezdődő Európa-bajnokságon. „Dominik ugyan már egészséges, szeméremcsont-gyulladása szinte teljesen rendbe jött – bár a minap egy kicsit fájt még –, de nem ez a baj. A gond az, hogy egyszerűen nincs még meccsre kész állapotban, nem nyerte vissza kondícióját a féléves sérülés után, nem lenne értelme kockáztatni a játékát, és esetleg egy még komolyabb, egész hátralévő pályafutására kiható sérülést. Már haza is utazott az edzőtáborból, a szövetségi kapitány, Marco Rossi teljes egyetértésével.”

Puff neki… Hosszú percekig leforrázva ültem az anyósülésen – még szerencse, hogy fotós kollégám vezette a szolgálati kocsit –, átfutott az agyamon, hogy vajon mi lesz a csapattal két legkreatívabb középpályása, Szoboszlai és a súlyos keresztszalag-szakadást szenvedett Kalmár Zsolt nélkül. A hírt nem lehetett megírni, megígértem az illetőnek, hogy amíg Marco Rossi nem jelenti be a délutáni sajtóértekezleten, hallgatnom kell. 

De nem sokáig gubbaszthattam magamba roskadva, mert újból csörgött a telefon. Egy kollégám jelentkezett a hírrel, hogy a Kicker honlapján már olvasható az információ: Szoboszlai kihagyja az Európa-bajnokságot… A válogatottat az izlandiak elleni meccs utolsó utáni percben lőtt bombagóljával az Eb-re kijuttató klasszis mindössze csütörtökön érkezett meg a saalfeldeni edzőtáborba, és kedden már távozott is. Fiatal pályafutásának első nagy fellépése lehetett volna az Eb, a kontinentális futball nagyszínpadán tehette volna le végérvényesen a névjegyét az Európa megannyi patinás klubja által csábított klasszis – ehelyett marad a rehabilitáció, az edzések, hogy fitt állapotban csatlakozhasson lipcsei társaihoz, amikor az RB Leipzig július közepén megkezdi a felkészülést az új idényre. 

Hirdetés

Miközben magyar bajtársai az Európa-bajnokságon lépnek a Puskás Aréna gyepszőnyegére közel hetvenezer helyszíni néző és a nagyvilág szeme láttára. 

Az mindenesetre némi vigaszt jelent, hogy az őszi világbajnoki selejtezőkön már minden bizonnyal Rossi rendelkezésére áll Szoboszlai. 

Amúgy a saalfeldeni edzőtábor – a szállás a négycsillagos, de annál magasabb kategóriájúnak tűnő Hotel Brandlhof – amúgy minden igényt kielégít, bár lenne kevésbé fényűző, csak mindenki lenne egészséges… De hát ezen már nem lehet változtatni, különben is, az őrségi futballközhely szerint mindig az a legjobb válogatott, amely éppen a szövetségi kapitány rendelkezésére áll. 

A táj – mondanunk sem kell – lélegzetelállítóan szép, Salzburg tartományban vagyunk, a mi szállásunk húsz kilométerre van Saalfeldentől, Ausztria legmagasabb hegycsúcsa, a 3797 méter magas Grossglockner tövében. Tűz a nap, a hegycsúcsokon még ott a hó, lent viszont már beköszöntött a nyár, s ha minden igaz, a jó idő keletre tart, Magyarország felé…

A sajtótájékoztató délután ötkor kezdődött. Marco Rossi lefogyva, sportosan várta a kérdéseket, és közölte az Eb-n részt vevő szűkített keretet. 

Minden nagyszerű itt Saalfeldenben, az ellátás, a futballpálya is remek. Az időjárással is szerencsénk volt, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/06/01/szoboszlai-palyafutasat-veszelyeztette-volna-a-bevalogatasa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Thiem nem indul Wimbledonban, Murray címet védhet Tokióban

Thiem nem indul Wimbledonban, Murray címet védhet Tokióban

A kétszeres aranyérmes Murray – aki pályafutása negyedik olimpiájára készülhet – a brit szövetség döntése értelmében az egyes mellett …