2021. június 15., keddMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Marad a Krím az ukrán futballmezen, megy a háborús kiáltás

Hirdetés

Marad a Krím az ukrán futballmezen, megy a háborús kiáltás

Maradhat a Krímet Ukrajna területeként jelölő országtérkép az ukrán nemzeti válogatott focimezének elején a félszigetet 2014-ben elcsatoló Oroszország legnagyobb bánatára. 

Amellett, hogy Kijev és Moszkva között nyilvánvalóan nincs egyetértés a félsziget hovatartozásában, az orosz fél azt sérelmezte, hogy álláspontja szerint a mez politikai üzenetet közvetít, ami szembemegy az Európai Labdarúgó-szövetség szabályaival. 

Az UEFA nem talált semmi kivetnivalót az országtérképen, mivel az az ENSZ által elismert határokat mutatja – közölte közleményében a szervezet. Oroszország azonban aratott egy félgyőzelmet, a mezeket díszítő „Dicsőség Ukrajnának! Dicsőség a hősöknek!” jelmondat második felének mennie kell.

Hirdetés

A 2014-es majdani események után széles körben elterjedt kiáltást a második világháborúra vezetik vissza, az Ukrajna függetlenségéért harcoló Ukrán Felszabadító Hadsereggel és Sztepan Banderával, az Ukrajnában nemzeti hősként, Oroszországban fasiszta háborús bűnösként számontartott nacionalista vezetővel hozzák összefüggésbe. A szovjet múltat őrző, a nácizmus legyőzőjeként magára tekintő Oroszország azonban fasisztának tekinti a nácizmusból is merítő vezetőt, valamint – amikor érdekeiket szolgálta – a nácikkal kollaboráló Ukrán Felkelő Hadsereget.

<iframe […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2021/eb/2021/06/10/marad-a-krim-az-ukran-focimezen-moszkva-banatara/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiderült, melyik csapatokkal találkozhat a Fradi a BL-ben

Kiderült, melyik csapatokkal találkozhat a Fradi a BL-ben

Az FTC honlapjának híradása szerint a lehetséges ellenfelek köre azt követően szűkült, hogy az európai …