2021. augusztus 2., hétfőMa Lehel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Lehel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Majmozás és „fuck you!”, ezért vonulhattak le a német futballisták a pályáról

Hirdetés

Majmozás és „fuck you!”, ezért vonulhattak le a német futballisták a pályáról

Ahogy arról az Index is beszámolt, a Honduras–Németország-mérkőzés hajrájában – 11-es állásnál, a 21. percben Douglas Martínez szerezte meg a vezetést Hondurasnak, amit Felix Uduokhai egyenlített ki a 84. percben – összeszólalkoztak a két csapat játékosai, majd egyszer csak Jordan Torunarigha, a németek fekete bőrű hátvédje – aki a Herthában Dárdai Pál keze alatt játszik – feldúltan levonult a pályáról, és társai követték az öltözőbe. Néhány perccel később Stefan Kuntz, a német olimpiai válogatott edzője jelezte, rasszista jelzővel illették Torunarighát, ezért vonultak le. 

Később a hondurasiak elnézést kértek a történtekért, és „félreértésnek” nevezték az incidenst. 

A hírügynökségi jelentések nagyjából ennyire szorítkoztak, bár annyit még megemlítettek, hogy egyszer már volt rasszista inzultus céltáblája a nigériai származású – de már Németországban, Chemnitzben született – labdarúgó, amikor tavaly februárban egy Német Kupa-mérkőzésen a Schalke szurkolói majomszerű makogással idegesítették őt. Akkor a DFB 50 000 eurós büntetéssel sújtotta a gelsenkircheni klubot. 

No de mi is történt egészen pontosan szombaton Vakajamában? Hallgassuk meg Eduardo Solanót, a hondurasi La Prensa című napilap Japánba kiküldött tudósítóját, aki jelen volt a mérkőzésen, és a Twitteren mondta el, hogyan zajlott le az incidens.

Hirdetés

A mérkőzés szép lassan kezdett eldurvulni, leginkább a játékvezető erélytelensége és amiatt, hogy ide-oda tévedett a bíró.

A 86. percre már teljesen kicsúszott a meccs a bíró kezéből, egymást „gyilkolták” a játékosok, és a rugdalózásban Jordan Torunarigha járt az élen. Szóval a 86. percben Torunarigha jókorát rúgott az egyik hondurasi játékosba. 

A két játékos sértegetni kezdte egymást, Torunarigha teli torokból „Fuck you!”-zott, amit egy idő után megelégelt a hondurasi, és azt mondta […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/07/18/lemajmoztak-a-nigeriai-szuletesu-nemetet-de-elobb-volt-a-fuck-you-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fél hazamenni az olimpiáról a belarusz sportoló, rendőri védelmet kért

Fél hazamenni az olimpiáról a belarusz sportoló, rendőri védelmet kért

A rövidtávfutó kritizálta az edzőit, emiatt kötelezték arra, hogy hazatérjen. Állítása szerint kényszerítették arra, hogy összecsomagoljon …