2020. október 26., hétfőMa Dömötör napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.26. Dömötör Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Majdnem megfulladtam, annyira kiabáltam, hogy pótoljam a szurkolókat

Majdnem megfulladtam, annyira kiabáltam, hogy pótoljam a szurkolókat

Majdnem 7 hónap telt el azóta, hogy a koronavírus-járvány miatt a Magyar Röplabda Szövetség először felfüggesztette, majd törölte a 2019-2020-as szezont. Nem avattak bajnokot, helyezéseket sem osztottak ki, mindent elvágtak pont még az idény sava-borsa, az alapszakasz hajrája és a rájátszás előtt. Pedig rég nem látott izgalmakkal kecsegtetett a tavasz, a Kaposvár, a Nyíregyháza, a Vasas és a Békéscsaba is harcban állt a bajnoki címért, az elmúlt évekkel ellentétben négy rendkívül erős csapat versenyfutását hozta az egész év.

A világ akkor hónapokra leállt, a csapatok azonban nem tehették ezt meg. Mindenki készült a következő szezonra, mindkét együttesnél jelentős változások mentek végbe, már ami a játékoskeretet illeti. Sőt, a csabaiaknál új vezetőedző is érkezett Tóth Gábor személyében (aki korábban segédedzőként már dolgozott a Viharsarokban), a Vasas pedig ezzel a rangadóval felavathatta a Folyondár utcában nemrég átadott edzőcsarnokot.

Ahol egyébként minden egészségügyi előírást teljesítettek: testhőmérés a belépésnél, kötelezővé tett maszkviselés nemcsak a lelátón a média képviselői és a stábtagok számára, de még a pálya melletti labdaszedőknek és a vonalbíróknak is.

Kupameccseket ugyan már játszottak a csapatok, sőt, a Vasas szeptember 23-án pályára lépett a Fáy utcában a Dinamo Moszkva elleni BL-selejtezőben is (0-3), de alighanem ez volt az a nap, ami mindkét alakulat naptárában pirossal volt bekarikázva.

A zárt kapuk és az üres nézőtér ellenére mégis volt atmoszférája a meccsnek. Mindkét csapat magas fordulatszámon pörgött, és bár azt azért nem lehet kijelenteni, hogy senkin nem látszott az irgalmatlanul hosszú kényszerszünet, a színvonalra és az iramra eleinte nem lehetett panasz.

Pekárik Eszter, a magyar válogatott centere és a Békéscsaba újdonsült csapatkapitánya is elmondta, hogy szinte már tűkön ülve várták ezt a találkozót, ennek volt köszönhető az óriási kezdeti lendület:

Nagyon vártuk ezt a mérkőzést, körülbelül hét hónapja nem volt ilyen jellegű tétmeccsünk. Mindkét csapaton látszott, mennyire készült erre a napra, hiszen hatalmas elánnal kezdtünk és az első két szett nagyon szorosan alakult. Legbelül mindenki iszonyat feszült volt, majdnem szétrobbantunk, és edzésről edzésre lehetett látni, hogy mindenki mennyire motivált, valamint Gáborék is nagyon hajtottak minket, hogy megfelelő formában érkezzünk meg ide.

Az első játszmában szinte végig vezetett a BRSE, de 18-nál utolérte ellenfelét a Vasas, onnantól pedig nem állt meg és 25-21-re behúzta az első játszmát.

Olykor egészen látványos és hosszúra nyúló labdamenetek tarkították a rangadót, amelynek a második szettje az elsőhöz hasonlóan alakult, ezúttal viszont a BRSE nem engedte ki a kezéből a vezetést.

A lányok mindkét oldalon szívvel-lélekkel játszottak és lelkesítették a társakat, a hangzavar néha feledtette a zárt kapukat.

Persze néhány bírói ítélet megkérdőjelezésénél hiányzott a szurkolóktól megszokott stílusú és hangvételű ellenkezés, ahogy az időkérések és a kevés technikai malőr alkalmával is eluralkodott pár másodpercig a síri csend.

A röplabdában jellemzően minden egyes pontot kitörő örömmel fogad az adott csapat, ezen a meccsen viszont még a szokásosra is rátettek egy lapáttal a játékosok. Mintha azonnal átérezték volna, hogy a közönséget is nekik kell helyettesíteniük. Ezt emelte ki a mérkőzés után Juhár Dalma, a Vasas liberója is:

„Sajnos a szurkolóink nélkül nehéz létrehozni bármilyen atmoszférát. Mi azért próbáltunk, de nem könnyű egyszerre a meccsre és a hangulatra is figyelni. Magamon is azt éreztem, hogy annyira kiabáltam és buzdítottam a lányokat, hogy majdnem megfulladtam, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2020/10/05/noi_roplabda_extraliga_zart_kapus_rangado_vasas_bekescsaba/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Több mint két hónap után nyert újra bajnokit a DVTK

Több mint két hónap után nyert újra bajnokit a DVTK

Alig több mint negyedóra után kétgólos előnyre tett szert a hazai együttes Drazic vezetésével. A …