2024. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar sokkra magyar eksztázis – így látták a németeket a skót–magyart

Hirdetés

Magyar sokkra magyar eksztázis – így látták a németeket a skót–magyart

A labdarúgó Európa-bajnokság első két csoportzáró meccse után megjelent Stuttgarter Nachrichten címlapja a németek elsőségét ünnepli, kiemelve, hogy a Svájc elleni mérkőzésen a csereként beálló Niclas Füllkrug volt a Nationalelf jolly jokere. Az Eb-re kiadott melléklet bőséges tudósítást hoz az 1–1-es meccsről, mely végeredménnyel a házigazda az A jelű kvartett élén zárt. Jóval rövidebb cikkben számolnak be a Stuttgartban rendezett skót–magyarról. Az anyag címe:

Magyar sokk először – aztán öröm

Az anyagban kiemelik, micsoda hangulata volt a meccsnek, igaz, többségében már az előzetesen is ajnározott skótok, a Tartan Army hangerejének tudják be a dolgot. A skót–magyar (0–1) mérkőzésről kiemelik, a helyzetek alapján már jóval korábban megszerezhette volna a magyar válogatott a vezetést, ez viszont igen drámai módon csupán a 100. percben jött össze Csoboth Kevin révén. A cikk külön bekezdést szentel Varga Barnabásnak, rémisztőként leírva a magyar válogatott csatárral történteket. Illetve kiemeli még Gulácsi Péter kapusteljesítményét, aki a végjátékban mentett kétszer is nagyon nagyot. 

Hirdetés

Stuttgart másik városi lapjában, a Zeitungban ugyanezek a meccsanyagok jelentek meg, csak minimálisan más tördeléssel, így külön szót nem érdemelnek.

A Bild is a német válogatott csoportgyőzelmét ünnepli, noha az újságon érződik a bulvárosabb megközelítés. A meccsekről minimális szó esik, arról annál több, hogy az Eb-keretbe bekerült, Svájc ellen 25 percet kapó Maximilian Beiert elviheti Hoffenheimből a Chelsea. 

image 6209779 (1)

Fotó: Index

A mi meccsünket csak eredmény szintjén említik, illetve a honlapjukon felmért voksolás alapján megállapítják, a torna legjobb szurkolótáborától kell elköszönjön az Európa-bajnokság: a szavazók 38 százaléka jelölte meg így a skótokat, a hollandok (20) és a németek (13 százalék) előtt. 

Az Eb eddigi etapja alapján készítettek egy erősorrendet is, itt a német csapat kihívóit rangsorolva: az eddigi teljesítmény alapján a spanyolokat első, a portugálokat második, a franciákat harmadik, a hollandokat negyedik, az előzetesen legnagyobb favoritnak kikiáltott angolokat pedig idézőjelesen csak az ötödik helyre sorolva. 

„Először a sokk, aztán az eksztázis: a magyarok legyőzték a skótokat és reménykedhetnek” – összegez a fentiekhez nagyon hasonlóan a Kicker. Egy másik cikkben kiemelik Szoboszlai kritikáját arról, miért nem reagált gyorsabban az orvosi személyzet Stuttgartban a „Vargával történt horrorisztikus jelenetek” után. Megjegyzik, függetlenül attól, a magyarok tovább tudnak-e jutni három ponttal, Varga Eb-je végetért, ami biztos, hogy taktikailag is nehéz helyzetbe hozza Marco Rossit.

Németország második legnagyobb példányszámban eladott lapja, a Süddeutsche Zeitung a mieinkkel kapcsolatban a Varga állapotáról szóló hírt rögzíti, ugyancsak hangsúlyozva, hogy a tegnapi ütközéssel biztosan véget ért számára a kontinensviadal. 

A magyar válogatott játékosnak egyébként a társak mellett több Németországban szereplő világsztári is üzent. Jókívánságaikat itt gyűjtöttük össze. 

<img id="kep_szerkfoto_image_56977717" src="https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5697/56977/569777/56977717_0fdb1bf2f01fa51045802541cf8b7d32_wm.jpg" loading="lazy" alt="image 6209779" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2024/eb/2024/06/24/magyar-sokk-es-orom—lapszemle-a-skot-magyar-meccs-utan-varga-barnabas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Leclerc balesete után Norris vitte a második szabadedzést Mogyoródon

Nico Hülkenberg az első szabadedzést kihagyta, 17:00 óra előtt aztán visszakapta az autóját a rutinos …