2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Ma eldőlhet a magyar válogatott továbbjutása, minden szem az angolokon és a szlovéneken

Hirdetés

Ma eldőlhet a magyar válogatott továbbjutása, minden szem az angolokon és a szlovéneken

Ennél drámaibb végjátékot megálmodni sem lehetett volna. Magyarország mindent megtett azért, hogy legyőzze Skóciát vasárnap este, ezt a játék képe és a statisztika is jól tükrözi (négy skót lövési kísérlet, ebből egy sem találta el a kaput, míg a magyarok 14-szer próbálkoztak, ötször el is találták a kaput), ám úgy tűnt, sehogy sem akar összejönni a hőn áhított gól. Talán már a legvérmesebb szurkolók is letettek arról, hogy Marco Rossi legénysége egyetlen győzelmet is arat a németországi Európa-bajnokságon, pláne akkor, amikor a hosszabbítás legvégén a skótok végeztek el szögletet.

Aztán egy pillanat, pontosabban egy kontratámadás után már egészen máshogy festett minden, a magyarok belekapaszkodtak az utolsó szalmaszálba, a letargia pedig eufóriába csapott át, amikor Sallai Roland visszagurítása után Csoboth Kevin a skót kapuba lőtte a labdát a találkozó 100. percében: Skócia–Magyarország 0–1.

Bár a válogatottat hatalmas veszteség is sújtotta a 69. percben, amikor Varga Barnabás két skót játékossal ütközött, majd mozdulatlanul elterült a földön. A csatár le kellett cserélni, utóbb pedig kiderült, az arccsontja több helyen is eltört.

Hirdetés

A cél bekerülni a négy legjobb csoportharmadik közé

A győzelem viszont gyógyírt jelenthet a 29 éves futballista súlyos sérülésére is, pláne, ha Fortuna is a magyarok kezére játszik, és a csoportkör utolsó fordulójának többi játéknapján olyan eredmények születnek, hogy Magyarország beesik a négy legjobb csoportharmadik közé. A 24 csapatos lebonyolítási rendszer értelmében a hat kvartett első két helyezettje automatikusan jut a nyolcaddöntőbe, hozzájuk csatlakozik még a hat csoportharmadikból a négy legjobb – vagyis összesen két olyan kvartett kell, amelyben a harmadik helyezett válogatott három pontnál kevesebbet gyűjt, vagy három pontot szerez, de rosszabb a gólkülönbsége a magyarokénál (2–5).

Nos, hétfőn Spanyolország Albániával, míg Horvátország Olaszországgal csapott össze. A spanyolok – bár kissé nyögvenyelősen – hozták a kötelezőt (1–0), viszont az olaszok az utolsó pillanatig kínoztak minden magyart. Luka Modric előbb kihagyott egy büntetőt, majd néhány másodperccel később megszerezte a vezetést a horvátoknak. Sokáig úgy tűnt, marad az eredmény, és Olaszország képtelen rést találni a pajzson, de ahogy a magyarok vasárnapi mérkőzésén, itt is a végére maradt a slusszpoén: Mattia Zaccagni a 98. percben egyenlített, és ezzel nem csak az olaszokat juttatta tovább a nyolcaddöntőbe, hanem hatalmas szívességet is tett a magyaroknak, ugyanis így már csak egyetlen olyan csoport kell, amelyikben a harmadik helyezett kevesebb pontot gyűjt, mint Szoboszlai Dominikék. Márpedig ha Anglia kedd este legyőzi Szlovéniát, már nem is kell tovább számolni.

Mindenesetre nézzük, mit tartogat a hátralevő két játéknap a csoportkörben magyar szemszögből!

Kedden már négy mérkőzést rendeznek – a C és a D csoportban –, és mindkét négyesben születhet olyan eredmény, amely Magyarországnak kedvez.

D csoport, 3. forduló (kedd)

  • 18.00: Hollandia–Ausztria
  • 18.00: Franciaország–Lengyelország

A csoport állása: 1. Hollandia 4 (2–1), 2. Franciaország 4 (1–0), 3. Ausztria 3 (3–2), 4. Lengyelország 0 (2–5)

Ami biztos, hogy Lengyelországnak már nincs esélye a továbbjutásra, mivel Ausztriától kikapott, így ha pontban utol is éri, megelőzni már nem tudja. A hollandok és a franciák 4-4 ponttal állnak, vagyis ha bármelyik végez harmadikként, a magyaroknál több pontot gyűjt. Ausztria jelenleg 3 ponttal a harmadik helyen áll, és 3–2-es a gólkülönbsége, vagyis csak akkor előzhetjük meg az osztrákokat, ha legalább öt góllal kikapnak Hollandiától az utolsó körben…

C csoport, 3. forduló (kedd)

  • 21.00: Anglia–Szlovénia
  • 21.00: Dánia–Szerbia

A csoport állása: 1. Anglia 4 (2–1), 2. Dánia 2 (2–2), Szlovénia 2 (2–2), 4. Szerbia 1 (1–2)

A C csoportban már sokkal kedvezőbb a helyzet magyar szempontból, ugyanis „csupán” annyi kell, hogy Anglia legyőzze Szlovéniát. És bár Gareth Southgate-ék már zsebben érezhetik a továbbjutást, az angol válogatott rengeteg kritikát kapott a szurkolóktól, a szakértőktől és a sajtótól is az első két mérkőzése alapján, vagyis bizonyítaniuk kell, nem vehetik fél vállról az utolsó találkozót.

Ha a legutóbbi kiírás döntőse nyer, akkor a szlovénok két ponttal zárnak, a dán–szerb meccset előbbi kettő, utóbbi egy ponttal várja. Ha az 1992-es aranyérmes nyer, akkor négy ponttal második helyen megy tovább ebben a forgatókönyvben, döntetlennél három ponttal lenne második, miközben a szerbek és a szlovénok között a végső gólkülönbség döntene, de minket ez kevéssé érdekelne, mert legfeljebb kétpontos lehetne a harmadik. Ha pedig a szerbek nyernek, akkor a dánok és a szlovénok között rangsorol a gólkülönbség, de itt is csak kétpontos a harmadik, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2024/eb/2024/06/25/eb-2024-magyarorszag-magyar-valogatott-tovabbjutasi-eselyek-csoportkor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tavaly összetörte, idén Herendi-mintás sisakban áll rajthoz Lando Norris a Hungaroringen

Lando Norris az Instagram-oldalán jelentette be a hírt, hogy a Herendi porcelán manufaktúra által gyártott …