2021. április 22., csütörtökMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Ma 38 éve Jimmy V és Farkasfalkája átírta a sportág történelmét

Hirdetés

Ma 38 éve Jimmy V és Farkasfalkája átírta a sportág történelmét

Albuquerque nem egy kosaras fellegvár, de 38 éve itt, Új-Mexikóban rendezték a férfikosárlabda NCAA Final Fourt, az amerikai egyetemi bajnokság négyes döntőjét. Az április negyedikei döntőben a Houston Cougars, a Pumák szinte természetes módon voltak ott, hiszen a texasiak az 1-es kiemelési sorszámmal masíroztak idáig, soraikban két zsenivel, a center Hakeem – akkor még Akeem – Olajuwonnal, a 213 centis nigériai óriással, minden idők legtechnikásabb magasemberével (Nikola Jokics feltűnéséig) és az ugrógép dobóhátvéddel, Clyde Drexlerrel. (Kilenc évvel később Drexler tagja volt a történelem legerősebb kosárcsapatának, a barcelonai olimpián 43,8 pontos átlagos kosárkülönbséggel meccseket nyerő Dream Teamnek, Olajuwon pedig 1996-ban az atlantai olimpián győztes amerikai válogatottnak.)

Az ellenfél a döntőben egy valószínűtlen rivális volt, a mindössze 16. kiemelt North Carolina Állami Egyetem gárdája.

És ez a semmire sem becsült, szedett-vedett társaság 54–52-re legyőzte a csúcsfavoritot, ezzel a sporttörténelem talán legnagyobb szenzációját okozva.

Hirdetés

Nagyobbat, mint a Miracle on Ice, az Egyesült Államok egyetemistákból verbuvált hokicsapatának diadala a Szovjetunió ellen a Lake Placid-i téli olimpián, nagyobbat, mint Rulon Gardner győzelme az akkor 13 éve veretlen Alekszandr Karelin felett a sydneyi olimpia nehézsúlyú kötöttfogású birkózódöntőjében. 

Jimmy V és a falka (egy része)

Jimmy V és a falka (egy része)

Fotó: Focus On Sport / Getty Images Hungary

Hogy mekkora szenzáció volt ez a győzelem? Íme néhány info a Farkasfalka nagy meneteléséről:

– A csapat utolsó kilenc győzelméből hét úgy született, hogy az adott mérkőzés utolsó percében még hátrányban voltak.

– A Farkasfalkának meg kellett nyernie az ACC konferencia tornáját ahhoz, hogy eljusson a Final Fourba. Ez úgy sikerült, hogy a Wake Forestet 7170-re, a Sam Perkinst és Brad Daughertyt felvonultató North Carolinát hosszabbításban 9184-re (Michael Jordan sérülés miatt nem […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/04/04/jimmy-valvano-ncaa-kosarlabda-north-carolina-state-szenzacio-husvet-38-eve/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hátrányból nyert a Tottenham Mourinho menesztése után

Hátrányból nyert a Tottenham Mourinho menesztése után

A Ligakupa vasárnapi döntőjére készülő fővárosi csapat sorozatban három nyeretlen bajnoki után tudott ismét három …