2020. október 25., vasárnapMa Bianka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.25. Bianka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Loic Nego már Bulgária ellen bemutatkozhat a magyar válogatottban

Loic Nego már Bulgária ellen bemutatkozhat a magyar válogatottban

A FIFA szövetségváltással kapcsolatos eddigi szabálya túl merev volt, ezáltal sokszor indokolt és méltányolandó esetekben sem tette lehetővé az országváltást. Például, ha egy játékos akár csak 10 percet is játszott egyetlen tétmérkőzésen bármely utánpótlás-válogatottban, akkor ez általános esetben meggátolta abban, hogy felnőttként egy másik ország válogatottját erősítse. Az új szabályozás változatlanul szigorú és precíz, de rugalmasabb és részletesebb, mint a korábbi. Mostantól a különböző élethelyzetekre meghatározott, eltérő előírások szélesebb körben teszik lehetővé a futballhonosítást, természetesen megfelelő indokoltság esetén, a FIFA engedélyével.

Loic Nego – aki 2010. augusztus 17-én Portugália ellen játszott utoljára a francia U20-as csapatban, és több mint öt éve Magyarországon él, miközben felvette a magyar állampolgárságot – ennek a szemléletváltozásnak köszönheti a lehetőséget.

A jobbhátvédként és szélsőként is bevethetó 29 éves futballista a Fehérvár színeiben 213 tétmeccsen lépett pályára eddig, 31 gól és ugyanennyi gólpassz fűződik a nevéhez.

Loic Nego magyar válogatott lesz

Loic Nego magyar válogatott lesz

Fotó: Bodnár Boglárka / MTI

Az eddigi merev szabályozás enyhítését először Csányi Sándor vetette fel a FIFA Tanácsban, majd az MLSZ hivatalosan is kezdeményezte az alapszabály módosítását, amelyet végül a nemzetközi szervezet illetékes testülete terjesztett a FIFA kongresszusa elé, ahol a részt vevő országok gyakorlatilag egyhangúlag támogatták a változtatást. A szabálymódosításnak köszönhetően a franciaországi születésű Loic Nego mostantól szerepelhet a magyar labdarúgó-válogatottban. A Mol Fehérvár FC védője korábban többször is elmondta már, hogy otthonának tekinti Magyarországot, boldog lenne, ha játszhatna a magyar nemzeti együttesben.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2020/10/02/loic_nego_magyar_valogatott_bulgaria/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Nurmagomedov fojtással nyert, majd könnyek között bejelentette visszavonulását

Nurmagomedov fojtással nyert, majd könnyek között bejelentette visszavonulását

A szombat éjszakai könnyűsúlyú ütközetben Nurmagomedov a második menetben földre vitte kihívóját, az amerikai Justin …