2021. augusztus 2., hétfőMa Boglárka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Boglárka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Lelépett a világ legjobb kosarasa, nem lesz ott Tokióban

Hirdetés

Lelépett a világ legjobb kosarasa, nem lesz ott Tokióban

Liz Cambage 29 éves korára már két olimpián, a londonin és a rióin erősítette az ausztrál válogatottat, 2012-ben bronzérmet szerzett az Opálokkal, mi több, az Oroszország elleni győztes mérkőzésen zsákolt, amit hölgykosaras korábban még sohasem csinált olimpián. 

 Ezzel párhuzamosan a WNBA-ben is kosarazott a zűrös családból származó lány. Liz Londonban látta meg a napvilágot, de még csak három hónapos volt, amikor nigériai apja faképnél hagyta ausztrál anyját, aki fogta magát, és az óriási csecsemővel hazaköltözött Ausztráliába, ahol végül is Melbourne-ben telepedtek le. 

Hirdetés

Szóval, Liz sztár lett a WNBA-ben, ahol előbb a Dallas Wings, majd a Tulsa Shock, legutóbb pedig Las Vegas Aces csapatát erősítette. Négyszer is beválogatták az All-Star gálára, 2018-ban ő szerezte a legtöbb pontot a ligában, és évek óta a világ három legjobb játékosa közé sorolják. Teljesen természetes, hogy alapember volt az ausztrálok Tokióra készülő olimpiai keretében.

Csakhogy a múlt héten fura dolgok történtek. Először a szerdai, Las Vegas-i All Star-meccs előtt Liz kiment bulizni a városba, ezzel megszegve a buborék szabályait, majd a Nigéria elleni előkészületi mérkőzésen összeverekedett egyik ausztrál csapattársával.

A vezetőség már a kizárását fontolgatta, amikor Cambage pénteken közleményt jelentetett meg az Instagramon, bejelentve, hogy nem játszik az olimpián.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/tokio/2021/07/19/lelepett-a-vilag-legjobb-kosarasa-nem-lesz-ott-tokioban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fél hazamenni az olimpiáról a belarusz sportoló, rendőri védelmet kért

Fél hazamenni az olimpiáról a belarusz sportoló, rendőri védelmet kért

A rövidtávfutó kritizálta az edzőit, emiatt kötelezték arra, hogy hazatérjen. Állítása szerint kényszerítették arra, hogy összecsomagoljon …