2022. január 28., péntekMa Károly, napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
2022.01.28. Károly, Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Lékai Máté: Ennyi hibát serdülő szinten sem lehet elkövetni

Hirdetés

Lékai Máté: Ennyi hibát serdülő szinten sem lehet elkövetni

Önkritikusan és természetesen csalódottan értékeltek a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai a Hollandiától 31–28-ra elveszített Eb-nyitány után. A szövetségi kapitány Gulyás István mellett Bodó Richárd, Lékai Máté és Székely Márton nyilatkozott az Indexnek.

„Sajnos az elején rengeteget hibáztunk, ez pedig elbizonytalanított bennünket. Görcsössé vált a játékunk, mindenki nagyon akart, ez a túlzott törekvés viszont gyermeteg hibákhoz vezetett, amelyet a hollandok könyörtelenül kihasználtak” – kezdte Gulyás István, majd így folytatta. 

Lassabban kézilabdáztunk, mint kellett volna, a második félidőre már jó lett a tempónk, de a rengeteg hullámvölgyből rendre rosszul jöttünk ki, ahogyan a meccs fordulópontjaiból is.

Hirdetés

A szövetségi kapitány szerint nem volt meglepetés az ellenfél játékában, abban azonban bízik, hogy a csapat átesett a tűzkeresztségen. 

Féltünk ettől a meccstől, rengeteg szempontból speciális volt, de túl vagyunk rajta, és remélem hogy a hátralévő két csoportmérkőzésen már a valós tudásunkat nyújtjuk majd a pályán.

A magyar csapat legjobbja a háromgólos vereség ellenére egyértelműen az első félidőben a kapuba csereként beálló Székely Márton volt, akinek azonban több bravúros védése is kevésnek bizonyult a sikerhez.

„Nagyon csalódott vagyok, nem így szerettünk volna bemutatkozni ebben a csodálatos arénában és a rengeteg magyar szurkoló előtt. Amikor a bemutatásnál befutottam a pályára, csak mosolyogni tudtam, hihetetlen érzés volt és minden egyes pillanatát ki akartam élvezni.

Sajnos már a meccs elején érezhető volt, hogy valami nem stimmel, szinte semmit nem adtunk vissza abból a szakmai stábnak, amit látni szerettek volna tőlünk, talán ez fáj a legjobban.

Az északmacedón Eurofarm Pelisztert erősítő kapus szerint az első félidőben történt megilletődött játékot még valamilyen szinten el lehetett engedni, a második játékrészben elkövetett kapitális hibákat viszont már kevésbé. „Annyi kulcsmomentumot rontottunk el, hogy emiatt képtelenek voltunk időben visszajönni a mérkőzésbe. Pedig ha korábban egyenlítünk, biztos vagyok benne, hogy akkorát robbant volna az aréna, hogy átfordulnak a dolgok a mi javunkra és nem engedtük volna ki a győzelmet a kezünkből. ”

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kezilabda/2022/01/14/europa-bajnoksag-magyarorszag-hollandia-nyilatkozatok-gulyas-bodo-lekai-szekely/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Csipes Tamara: A lányom megtanított nemet mondani apának

Csipes Tamara: A lányom megtanított nemet mondani apának

Az év sportolója gálán emlékezetes köszönőbeszédet mondott, amikor az egyéni díjat átvette. Azt kérte tőlünk, a …