2020. november 25., szerdaMa Katalin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.11.25. Katalin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Legyűrtük a törököket, feljutottunk a sztárcsapatok ligájába

Hirdetés

Legyűrtük a törököket, feljutottunk a sztárcsapatok ligájába

„Az összes lényegtelen dolog között a foci messze a legfontosabb” – mondta egyszer II. János Pál pápa, és mennyire igaza volt. Nos, a fenti mondás parafrázisával a Nemzetek Ligája az összes lényegtelen sorozat között messze a legfontosabb. Mert bár sokan úgy hiszik – és még intelligens, sőt, szakemberek is vannak közöttük –, hogy semmi értelme ennek a nehezen áttekinthető versenyformának, éppen egy mai cikkünkben mutattunk rá arra, mennyire jól jöhet még válogatottunknak egy tisztes eredmény, konkrétan a B-divízió 3. csoportjának a megnyerése. Amihez nem volt szükség egyébre, mint az, hogy szerda este több pontot szerezzünk a törökök ellen a Puskás Arénában, mint az oroszok ugyanakkor Belgrádban a szerbek ellen. 

Sajnos, Marco Rossinak Gulácsi Péter, Willi Orbán, Szalai Ádám, Sallai Roland után Szoboszlai Dominikről is le kellett mondania különböző okok miatt, így az elméletileg legerősebb kezdő tizenegyből minimum öten hiányoztak szerda este a Puskás Arénában. Sovány vigasz, hogy Senol Günes, a törökök legendás szövetségi kapitánya, aki 2002-ben világbajnoki bronzéremre vezette a félholdasokat, szintén nélkülözni volt kénytelen több kulcsjátékosát. 

Amikor negyed nyolc környékén az MLSZ Twitter-csatornáján megjelent a magyar válogatott összeállítása, konstatálhattuk, hogy az izland elleni egyenlítő gól szerzője, Loic Nego először kapott helyet a kezdő tizenegyben, amely így festett: Dibusz – Fiola, Lang, Szalai Attila – Nego, Sigér, Nagy Á., Kalmár, Hangya – Nikolics, Könyves. Marco Rossit ezúttal is Gera Zoltán helyettesíti, és Giovanni Costantino visszatér a stábba, mivel 48 óra eltéréssel két negatív koronavírus-tesztet produkált. A mérkőzést szlovák bíró, Ivan Kruzliak vezette.

Hirdetés

A törökök így álltak fel: Günök – Dangaré, Demiral, Kabak, Erkin – Tufan, Tekdemir – Can Kahveci, Calhanoglu, Karaman – Tosun. A kezdő tizenegy játékosai közül négyen Németországban születtek, és a legtöbben abban a Basaksehirben játszanak, amely a minap 21-re megverte a Manchester Unitedet a Bajnokok Ligája csoportkörében. A törökök fantasztikus sorozattal érkeztek a Puskás Arénába, utóbbi tizenhárom mérkőzésükből csak egyet veszítettek el. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2020/11/18/magyar-torok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A barátságos meccs, amely megváltoztatta a (futball)világot

A barátságos meccs, amely megváltoztatta a (futball)világot

Az előzményeket kutatva 1952. július 28-ig kell az időben visszamennünk, a térben pedig a helsinki …