2021. december 5., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Legyőzte a Haladást és élre állt a Vasas

Hirdetés

Legyőzte a Haladást és élre állt a Vasas

 

LABDARÚGÓ NB II
16. FORDULÓ

VASAS–SZOMBATHELYI HALADÁS 1–0 (1–0)
Budapest, Illovszky Stadion, 1476 néző. Vezette: Vad II. István (Georgiou Theodoros, Berényi Ákos).
VASAS: Jova – Szivacski, Otigba, Ilynbor, Silye – Hinora, Pátkai (Litauszki, 46.), Berecz – Radó (Szilágyi, 85.), Pekár, Feczesin (Bobál, 88.). Vezetőedző: Kuttor Attila.
HALADÁS: Rózsa  – Kállai, Mocsi, Németh Milán, Bosnjak – Doktorics (Tóth-Gábor, 70.), Holdampf, Kiss B., Szekér (Devecseri, 56.) – Tóth Milán (Guzmics, 82.), Horváth R. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
Gólszerző: Pátkai (14.)
Kiállítva: Iyinbor (27.), Litauszki (90+4.), ill. Németh Milán (90+4.)
MESTERMÉRLEG
Kuttor Attila:
– Értékes pontokat szereztünk, mert közel hetven percen keresztül emberhátrányban futballozva győztünk. Nagyon jól kezdtünk, a kiállítás ugyanakkor megváltoztatta a játék képét, a folytatásban a védekezésre kellett összpontosítanunk. Valódi csapatként küzdöttünk, aminek meg is lett az eredménye.
Németh Szabolcs: – Rangadóhoz méltó, kiélezett mérkőzést játszottunk, mezőnyben időnként jól futballoztunk, de a hazaiak jól zárták le a területeket. Szünetben arra kértem a játékosokat, bátran próbálkozzanak távoli átlövésekkel, s bár egyenlítenünk nem sikerült, emelt fővel hagyhattuk el a pályát.

ÖSSZEFOGLALÓ

Hirdetés

Rangadóhoz méltó nagy csatát, feszült hangulatú meccset vívtak a felek, amit a három piros lap is érzékeltet. A Vasas kezdett jobban, egy szerencsés góllal korán vezetéshez jutott, aztán gyorsan emberhátrányba került. A házigazda az első félidőben még eltüntette a létszámkülönbséget.

Fordulás után a Haladás futballozott mezőnyfölényben, benyomta, védekezésre kényszerítette ellenfelét. A nagy szombathelyi nyomás azonban nem érett góllá, sőt igazán nagy helyzetet sem tudott kialakítani a Haladás. Így az önfeláldozón védekező Vasas kicsikarta a győzelmet és a három pontot, nem is érdemtelenül.

PERCRŐL PERCRE 

Véget ért a mérkőzés. 

90+4 perc: Parázs jelenetekkel zárul a mérkőzés: tömegverekedés alakult ki egy szöglet után a Vasas kapujában, a nagy lökdösődés végén a játékvezető hazai oldalról Litauszkinak, míg a vendégektől Németh Milánnak mutatta fel a piros lapot. Nem biztos, hogy ők voltak a legfőbb bűnösök…

Komoly nyomás alatt a Vasas-kapus. 

90. perc: Három perc hosszabbítás a végére. 

88. perc: Bobál váltja Feczesint a Vasasnál. 

Kapu elé ívelt labdákkal próbálkozik kétségbeesetten a Haladás – eredménytelenül.

85. perc: Csere a Vasasnál: Radó helyett Szilágyi

82. perc: Újabb csere a Haladásnál: Guzmics Richárd lép pályára, Tóth Milán kap pihenőt. 

Fogy az idő, egyre több kockázatot vállal a Haladás.

70. perc: Cserélnek a szombathelyiek, Doktorics helyén Tóth-Gábor kap lehetőséget. 

68. perc: Pattanásig feszülnek az idegek, percekig állt a játék, egymást lökdösték a játékosok, több csoportban is ment a “közelharc”. A játékvezető végül Feczesinnek és Tóth Milánnak adott sárga lapot – vélhetően találomra, mert több “elkövető” is akadt.

 

Nyom, nyom a Haladás, de a szombathelyi mezőnyfölény nem eredményez gólt. Jól védekezik a Vasas.

56. perc: Cserél a Haladás: Szekért Devecseri váltja. 

Nehéz dolga van a szombathelyi együttesnek, mert a Vasas betömörül, megszállja saját kapuja előterét, szervezetten védekezik és próbál kontrázni.

A Haladás nekiesett ellenfelének, a Vasas védekezésre kényszerül. Jovának a távoli lövésekre kell ügyelnie.

A Vasas cserélt a szünetben: Pekár helyett Litauszki a pályán. 

46. perc: Elkezdődött a második félidő. 

Pörgős, mozgalmas első félidőt játszottak a felek. Egyenrangú csapatok csatáztak, de a Vasas veszélyesebbnek tűnt kapura – a Haladásnál nem sikerültek az utolsó passzok, több támadás elkapkodva lett befejezve. És a házigazda eltüntette az emberhátrányát is.

45. perc: Véget ért az első félidő. 

45. perc: Pekár játszotta magát tisztára ügyes cselekkel, betört a 16-oson belülre, a balról elengedett lökete centikkel tévesztette el a Haladás kapujának jobb felső sarkát.

41. perc: Horváth Rajmund szerzett labdát a hazai térfél közepén, kapura tört, kimozgatta a védőket, 20 méterről kapura lőtt, a labda Jova kezéből kiperdült, de a Vasas portása javított, hátravetődve elcsípte a bal alsó sarok felé csorgó labdát. 

A Vasas játékén nem látszódik, hogy emberhátrányban van, ugyanis mezőnyfölényt harcolt ki. 

33. perc: Hinora jobbról beívelt szabadrúgása az ötösön berobbanó Feczesint találta meg, aki közelről Rózsába belsőzte a labdát. 

Paprikás lett a hangulat, sok a szabálytalanság, nem kímélik egymást a felek.

 

27. perc: Létszámhátrányba kerül a Vasas. Bosnjak iramodott meg a bal szélen egy remek kontrával, érkezett keresztezni Iyinbor, aki elkésett a belépőjével, a félpályán becsúszva letarolta a Haladás játékosát, jogosan villant a piros lap.

A gól nem változtatott a játék képén: mindkét csapat hajt becsülettel. 

14. perc: Vezet a Vasas! Hinora adott be szögletet jobbról, a rövidre Pátkai robbant be, kapura fejelt, a labda a mögötte álló Mocsi melléről perdült a hálóba, 1–0.

12. perc: Németh Milán állítja meg roppant keményen Feczesint sárga lapot érően.

Gyorsan felvette a ritmust a Haladás is, keményen beleállt a meccsbe, erőszakosan futballozik, sok labdát szerez  – nagy helyzetig viszont nem jut el.

A Vasas kezdett aktívabban, Rózsának rögtön a meccs elején nagyot kellett védenie. 

1. perc: A Vasas kezdte a mérkőzést. 

A mérkőzés előtt a Vasas vezetői a klub korábbi legendás kapusát, Kenderesi Istvánt köszöntötték 80. születésnapja alkalmából. 

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a forduló rangadóján a második helyen álló Vasas otthonában pályára lépő listavezető Haladás. 

Érdekesség, hogy mindkét vezetőedző, Kuttor Attila és Németh Szabolcs is hosszú ideig az Illés Akadémián edzősködött. További kapcsolódási pont kettejük között, hogy Kuttor és Németh is vezette az U19-es együttest.

Bár nincs túl meleg, de mivel süt a nap, így elviselhető a hőmérséklet – november közepéhez, végéhez képest remek fociidő várja a csapatokat. 

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-vasas-szombathelyi-haladas-2861527

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az utolsó érintés – Malonyai Péter

  A hetvenes években, a Johan Cruyff fémjelezte holland futball jóvoltából lett közkeletű itthon, hogy …