2022. január 20., csütörtökMa Sebestyén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
2022.01.20. Sebestyén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Legendás karácsonyi mérkőzések, amiket sosem felejt a sportvilág

Hirdetés

Legendás karácsonyi mérkőzések, amiket sosem felejt a sportvilág

Írtunk már arról, hogy a liga sztárjai egy emberként mozdulnak meg az ünnepi időszakban és varázsolják szebbé rászoruló szurkolóik karácsonyát, de évről évre különleges mérkőzésekkel is készül a világ legerősebb kosárlabda-bajnoksága rajongóik számára. Az NBA „Christmas Day” december 25-én, amerikai idő szerint déltől egészen éjszakáig szórakoztatja a sportág szerelmeseit a legnagyobb rangadókkal, amikből már születtek olyan legendás mérkőzések, melyeket sosem felejt a sportvilág.

Mielőtt rátérnénk azokra a karácsonyi mérkőzésekre, amiket felidézünk az idei ünnepi menetrend előtt, érdemes egy pillantást vetni az NBA ünnepi reklámjaira is. A liga kitüntetett figyelmet fordít az ünnepekre, egy ideig kifejezetten erre az időszakra tervezett különleges mezekkel is kedveskedett mind a csapatok, mind szurkolóik számára. 2013-ban egy mára már ikonikussá vált reklámfilmmel harangozta be a liga a karácsonyi mérkőzéseit. A videón Derrick Rose, Kevin Durant, Stephen Curry, James Harden és Steve Nash tripláira zengtek a Jingle Bells dallamai, amit LeBron James zárt le egy zsákolással. 

Chicago Bulls–New York Knicks, 1994

A Knicks–Bull rivalizálás a kilencvenes években az egyik legkiélezettebb csata volt, amit az NBA történetében valaha láttunk. Az egyetlen dolog amit szinte sosem láttunk, hogy a Knicks ellenfele felé kerekedik, aminek leginkább az oka Michael Jordan volt. Egészen a ’94-es keleti konferencia-elődöntőig, ahol hét mérkőzésen győzte le ősi riválisát a Knicks. Más kérdés, hogy abban az idényben a New York egészen a döntőig menetelt, azonban végletekig kiélezett csatában végül vereséget szenvedett a Hakeem Olajuwon vezette Houston Rocketstől. 

Hirdetés

Az 1994/95-ös szezon karácsonyi programját fémjelezte egy újabb Bulls–Knicks derbi, ezúttal a United Centerből. A találkozón Scottie Pippen lehetőséget kapott arra, hogy bebizonyítsa, nincs szüksége Michael Jordanre a Knicks legyőzéséhez. Szokásosan telt ház fogadta a csapatokat 1994 december 25-én délben, 

mintegy 22 ezer ember látogatott ki a mérkőzésre.

Az ünnepi találkozó az esélyeknek megfelelően szorosan alakult, egyik csapat sem tudott komolyabb előnyt kialakítani. Az utolsó másodpercekben úgy nézett ki, hogy szűkös győzelmet arat a Bulls, azonban Hubert Davis kulcsfontosságú triplájával hosszabbításra mentette a mérkőzést. A hosszabbítás percei is szorosan alakultak, egészen addig, míg Pippen egy hatalmas blokkal lezárta a mérkőzést, a vége 107–104. Pippen 36 ponttal vált csapata legeredményesebb játékosává, a vendégeknél Patrick Ewing 30 pontig jutott. 

Los Angeles Lakers–Boston Celtics, 2008

Feltehetjük azt a kérdést, hogy létezik-e még valami a kosárlabdában, ami ezen a mérkőzésen nem történt meg? Valószínűleg a válaszunk nem lenne. 2008 karácsonyán az előző idény döntőjének […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/12/25/legendas-karacsonyi-merkozesek-amiket-sosem-felejt-a-sportvilag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Menesztették Ljubomir Vranjest a szlovén kéziválogatott éléről

A szlovén szövetség (RZS) honlapjának beszámolója szerint Franjo Bobinac elnök szerdán telefonon beszélt a szerb …