2024. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Sport / LeBron James és a fia egy csapatban írják a történelmet

Hirdetés

LeBron James és a fia egy csapatban írják a történelmet

Megvan az NBA történetének első apa-fia duója, úgy értve, hogy apa és fia egyszerre fog játszani októbertől ugyanabban a csapatban. Elvileg két James lesz egy időben a parketten a Los Angeles Lakers együttesében, már amennyiben J. J. Reddick, az arany-lilák edzője becseréli Bronny Jamest, LeBron 19 éves fiát. 

Ilyesmi még sohasem fordult elő a Liga 78 éves történetében, két okból.

  • Egyrészt nem nagyon húzták ki 40 éves korukig az apák az NBA-ben, Jamesen kívül összesen 31-en érték meg ezt a kerek évfordulót a pályán (ráadásul James is csak decemberben tölti be a negyvenet).
  • Másrészt eddig nem volt rá példa, hogy egy NBA-játékosnak a fia annyira felnőtt legyen (no meg annyira tehetséges), hogy még az apja játékoskorában bekopogtasson a világ legszínvonalasabb ligájának ajtaján.

Nota bene, nem biztos, hogy a második feltétel – mármint, hogy a srác annyira tehetséges – jelen esetben teljesül, mivel a szakma egyöntetűen úgy vélekedik, hogy Bronny James soha a büdös életben nem játszana az NBA-ben, ha nem LeBronnak hívnák az apját. De úgy hívják, és a négyszeres bajnok, továbbá négyszeres MVP bedobó évek óta hangoztatja, hogy addig nem vonul vissza, amíg nem volt egyszerre a pályán a fiával NBA-meccsen a Los Angeles Lakers színeiben. 

Hirdetés

Az apa kirakta a fia fotóját

És ha LeBron valamit akar, az meg is valósul, akkora a hatalma az öregnek az NBA-ben és ezen belül a Lakersben.

Bronny James is selected 55th overall by the @Lakers in the 2024 #NBADraft presented by State Farm!

Watch the Second Round on ESPN. pic.twitter.com/BnxozT7CGj

— NBA (@NBA) June 27, 2024

Ezért péntek hajnalban az történt az NBA draft második körében, Chicagóban, amit most először tartottak az első körtől időben is elkülönítve, egy nappal később, hogy a Lakers az 55. választási lehetőség birtokosaként Bronny Jamest, a Dél-Kaliforniai Egyetem (USC) 19 éves, 187 centis hátvédjét húzta ki.

Az apa ezt a fotót rakta ki az X-re abban a pillanatban, amikor a Lakers kiválasztotta Bronnyt:

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kosarlabda/2024/06/28/lebron-james-bronny-james-los-angeles-lakers-draft-55-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Leclerc balesete után Norris vitte a második szabadedzést Mogyoródon

Nico Hülkenberg az első szabadedzést kihagyta, 17:00 óra előtt aztán visszakapta az autóját a rutinos …