2021. október 23., szombatMa Gyöngyi napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2021.10.23. Gyöngyi Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Látványos kiállítással emlékeznek Albert Flórián 80. születésnapjára

Hirdetés

Látványos kiállítással emlékeznek Albert Flórián 80. születésnapjára

Ha nem is napra pontosan szombaton, de nyolcvan éve (1941. szeptember 15-én) született Albert Flórián, az első, és könnyen lehet, hogy örökre az egyetlen magyar aranylabdás labdarúgó.

Ebből az alkalomból különleges kiállítással tiszteleg az Albert-alapítvány és a Ferencvárosi Torna Club a klub kiemelkedő klasszisa emléke előtt. Talán nem véletlen a megnyitó időpontja: másnap, vasárnap játsszák az Újpest elleni derbit. A Császár – ahogy mindenki szólította – sajnos már tíz éve nincs közöttünk, de az emléke kitörölhetetlenül él mindannyiuk memóriájában, akik láttuk őt futballozni, vagy akik csak filmszalagról, a tévében csodálhatták meg fantasztikus tudását és játékintelligenciáját. 

Hirdetés

A Groupama Aréna 4. emeleti nagytermében nyílt meg a Schilling Sára kurátor által jegyzett kiállítás, amelyen megcsodálhattuk az Albert 1966-os bravúros teljesítménye után kiérdemelt 1967-es Aranylabdát, azt a labdát – ahogy Flóri fogalmazott –, amit soha, egyetlen védő sem tudott tőle elvenni. A páratlan, 1941-ben Hercegszántóról induló pályafutás legemlékezetesebb pillanatait eleveníti fel a fotókiállítás, amelyen felvillan az első, 17 éves korában szerzett NB I-es gól (a Diósgyőr ellen), és az utolsó is, amelyet 1973-ban Bolemányi hálójába helyezett el a ZTE elleni 3-1-es győzelem közben, a Népstadionban. Ez volt a 351. meccsén a 256. gólja a hazai élvonalban.

A látványos, szellemes, Hajdú B. István narrátor hangalámondásával dúsított animációs életrajzi film méltó emléket állít a zseniális játékosnak, aki „mint Kosztolányi fái, úgy tartozott az Üllői úthoz.” Mindvégig a 9-es mezt viselte, és sohasem játszott más klubban, mint a Ferencváros – manapság már értelmezhetetlen értékeket képviselt, amelyek közül kiemelkedett a klubhűség.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/09/24/latvanyos-kiallitassal-emlekeznek-albert-florian-80.-szuletesnapjara/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Közel 80 percnyi emberelőny is kevés volt: kikapott a Fehérvár Újpesten

    LABDARÚGÓ NB I10. FORDULÓÚjpest–Mol Fehérvár 1–0 (Csongvai 50.) Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 1508 …