2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Külső szemlélőként már átélték a bravúrt, most résztvevői lennének egynek

Hirdetés

Külső szemlélőként már átélték a bravúrt, most résztvevői lennének egynek

Az egyik szem sír, a másik nevet

A nyáron klubot váltó Varga Kevin majdnem egy év után került vissza a magyar válogatott keretébe, mondani sem kell, nagy örömmel érkezett ismét Telkibe. Mint mondta, vegyes érzései voltak, látva a társak júniusi bravúrjait – az Anglia ellen elért hazai, majd idegenbeli sikert és a Németország elleni döntetlent –, hiszen szíve szerint ő is a pályán segítette volna Marco Rossi együttesét.

„Eseménydús nyár van a csapat mögött, csak abban bízhatok, ha lehetőséget kapok, hozzá tudok tenni majd én is a teljesítményhez. Az egyik szemem sírt, a másik nevetett, de ezzel együtt is sokkal nagyobb volt a boldogság: nekem is óriási élmény volt átélni még a tévéből is. Persze az emberben ilyenkor ott van az, hogy milyen jó lett volna a csapat körül lenni. Főleg, hogy el tudom képzelni, milyen lehetett mindezt akár a pályán, akár a pályán kívül átélni, hogy micsoda hangulat uralkodhatott az edzőtáborban. Bízom abban, hogy az előttünk álló két mérkőzés hasonlóan nagy élményt tartogat” – tekintett előre a Hantayspor légiósa.

A tizenháromszoros válogatott szélső augusztus elején írt alá új klubjához, amelyben eddig hatból hat bajnokin kapott szerepet – igaz, ezek egyikén sem tudott nyerni a csapat, így pedig mindössze egy ponttal az utolsó helyen áll a török élvonalban.

Kusza helyzetben is önbizalommal telve 

„Viszonylag későn érkeztem, az alapozás nagy része ki is maradt, két hét edzésmunka volt a lábamban az első mérkőzés előtt, így fokozatosan kaptam meg a lehetőséget. Mostanra jó erőben érzem magamat. Csapatszinten nem úgy kezdtünk, ahogy szerettük volna, edzőváltás is történt, így most kissé kusza a helyzet a csapatnál, de a legfontosabb az, hogy jó erőben érzem magam, bármennyi lehetőséget is kapjak, úgy gondolom, segíteni tudok” – foglalta össze az elmúlt hetek eseményeit.

Hirdetés

A Telkiben uralkodó hangulatról csupa jót mondott: „Mindig remek, ez az egyik alapköve a jó szereplésünknek. Mondhatni, mindenki mindenkivel jó barátságot ápol. Tényleg, mintha a legjobb barátaimhoz érkeznék – mióta csak a válogatottnál vagyok ez jellemző a felkészüléseinkre, és ez az, ami a szövetségi kapitány számára is nagyon fontos. Ez a sikerünk titka.”

A Varga által mintegy külső szemlélőként követett júniusi meccsek bővelkedtek a nem várt jó eredményekben, adta hát magát a kérdés, a mostani két mérkőzés hozhat-e újabb meglepetéseket.

Varga Kevin

Varga Kevin

Fotó: Papajcsik Péter / Index

„Ebben bízunk. Két bivalyerős ellenfél vár ránk, és ahogy a szövetségi kapitányunk is említette, nem gondolom, hogy bármelyik csapat is lenézne minket. Biztos vagyok benne, hogy a legjobb formájukat akarják ellenünk nyújtani. Mi igazából, ahogy eddig is, a saját játékunkra akarunk fókuszálni: száz százalékig be fogjuk tartani azt, amit a kapitány kér minden egyes játékostól, és azt a csapategységet fogjuk pályára vinni, ami eddig jellemezte a válogatottat. Azt gondolom, ez az egység a legnagyobb fegyverünk. Az elmúlt időszakban megfordultam néhány klubcsapat öltözőjében, azokban nem mindig volt így” – jelentette ki az előző idényt Kasimpasa és a Young Boys színeiben lehúzó szélső.

Ha lenne egy kétszázezres stadionunk…

Ám nem csak az öltözőt, a lelátót is kifejezetten jó hangulat jellemezte a válogatott utóbbi mérkőzésein – főleg amikor nem sújtották szankciók a rendező Magyar Labdarúgó Szövetséget, és telt ház lehetett a Puskás Arénában. Az olaszok elleni – a mostani kettőből később rendezendő – meccsre a jegyigénylések számából kiindulva akkor is elfogyott volna minden jegy, ha nem 67 ezren, hanem több mint kétszázezren férnének a stadionba.

„Elképesztő ebbe belegondolni, főleg úgy, hogy a 67 ezer is döbbenetesen sok ember. Még elképzelni is nehéz, milyen hangulat lenne ennél is több néző előtt, de így is szenzációs. Ez visszajelzés arról, hogy mennyien követik a magyar labdarúgást, hogy mennyi embernek a szívügye. Az, hogy ennyi ember kíváncsi a mérkőzéseinkre, és nem csak azért szeretnének […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2022/09/19/nemetorszag-magyarorszag-varga-kevin-mocsi-attila-magyar-labdarugas-nemzetek-ligaja-meccs/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mayweather haknizott egyet potom 20 millióért

Mayweather haknizott egyet potom 20 millióért

Bár Floyd Mayweather Jr. már visszavonult a profi boksztól, 45 évesen még mindig formában tartja …