2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Kukában landolt milliárdok, ezek az NBA legbotrányosabb szerződései

Hirdetés

Kukában landolt milliárdok, ezek az NBA legbotrányosabb szerződései

Michael Porter Jr.-t 2018-ban draftolta a Denver Nuggets az első kör 14. helyén. A három évvel ezelőtti játékosbörzén a magas embert még az első választások közé várták. Sőt,több szakember szerint képességei alapján akár az első választás is lehetett volna, de rendkívüli sérülékenysége miatt óvatosságra intették a csapatokat a játékost illetően. Így történhetett meg, hogy „mindössze” a 14. helyen vette le a listáról a coloradói csapat. Nem voltak alaptalanok a játékosmegfigyelők aggodalmai, Porter Jr. az újoncszezonját teljes egészében kénytelen volt kihagyni hátsérülése miatt. 

A 2020/21-es szezonban a fiatal kosárlabdázó már 61 mérkőzést játszott az alapszakaszban, ahol 19 pontot átlagolt meccsenként, egészen kiváló dobószázalékokkal. Porter Jr. a csapata egyik húzóemberévé vált a tavalyi MVP, Nikola Jokics mellett, így az idei holtszezonban ötéves szerződéshosszabbítási ajánlatot tett elé csapata, ami garantáltan legalább 172 millió dollárt jelent számára, de különböző kritériumok teljesülése esetén az összeg 200 millió dollár fölé is kúszhat. Természetesen megköttetett az üzlet, így egészen a 2026/27-es szezon végéig legalább évi 30 millió dollárt tehet zsebre a játékos, függetlenül a teljesítményétől. Egyelőre finoman szólva sem váltja be a hozzá fűzött reményeket, pályafutása legrosszabb számait produkálja, meccsenként 9 dobott ponttal.

Dobószázalékai is meredeken visszaestek, mezőnyből 35% körül céloz pontosan, míg triplái 22%-a esik csak be a gyűrűbe. A pályán mutatott hozzáállása sem tükrözi egyelőre a belé fektetett dollármilliókat, továbbá újra előjöttek nála a sérülések, amik hátráltathatják pályafutását. Így könnyen elképzelhető, hogy a Denver Nuggets története egyik legrosszabb üzletét kötötte Porter Jr.-ral, ami hosszú évekig súlyosan terhelheti a pénztárcájukat. 

Hirdetés

A liga egyik legszerencsétlenebb játékosa

Ha létezik szerencsétlen játékos a ligában, akkor John Wall mindenképpen joggal pályázhat erre a címre. A jelenleg 31 éves irányítót még 2010-ben, az első kör első helyén draftolta a Washington Wizards, korosztálya egyik legígéretesebb tehetségeként. Pályafutását rendre hátráltatták sérülések, szinte alig volt szezon, mikor képességeihez mérve a legmagasabb szinten, egészségesen tudott játszani. Akkori csapatával, a Washington Wizardsszal 2018-ban lejárt szerződése után kötött egy hatalmas, négy évre szóló kontraktust, ami nem kevesebb mint 171 millió dollárt foglal magában.

A megállapodás az utolsó fillérig garantált pénzt jelent az irányító számára. 

Azzal viszont vélhetően senki nem számolt a szerződés véglegesítésének pillanatában, hogy ezután olyan szerencsétlen sérüléshullám fogja sújtani az irányítót, hogy a frissen aláírt üzlet a liga történetének egyik legrosszabb szerződésévé válik rövid időn belül. Történt ugyanis, hogy 2018 decemberében szűnni nem akaró bokafájdalomra panaszkodott az irányító, így szakemberhez fordult, akivel arra jutottak, hogy a legjobb megoldás a műtét lenne. Az operáció 6-8 hónapra kényszerítette partvonalon túlra a játékost. Néhány hónappal a műtét után Wall az otthonában lábadozott, amikor a fürdőszobájában egy szerencsétlen mozdulat után elcsúszott, és elszakadt az Achilles-ina. Ezzel a sérüléssel az egész 2019/20-as szezont kénytelen volt kihagyni, mialatt 38 millió dollárt utalt neki csapata. 

<img id="kep_szerkfoto_image_40646979" src="https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4064/40646/406469/40646979_4e7151b483d4bc32fa6604609bfd2fcb_wm.jpg" alt="John Wall washingtoni pályafutása sérülésekkel teli volt" data-image_width="727" data-image_height="510" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kosarlabda/2021/11/14/nba-legrosszabb-szerzodesek-john-wall-michael-porter-jr-ben-simmons/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szép gólokkal sima Liverpool-siker a Goodison Parkban

  ANGOL PREMIER LEAGUE14. FORDULÓEVERTON–LIVERPOOL 1–4 (1–2)Liverpool, Goodison Park. Vezette: Paul TierneyEVERTON: Pickford – Coleman, …