2022. július 4., hétfőMa Ulrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.04. Ulrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Közel került a rajtbüntetéshez a Ferrari, a Red Bull szárnyal Kanadában

Hirdetés

Közel került a rajtbüntetéshez a Ferrari, a Red Bull szárnyal Kanadában

2019 után végre újra Kanadában randevúzik az F1 mezőnye ezen a hétvégén Montrealban, ami egy igazán egyedi helyszín, hiszen a versenyt a Notre Dame-szigeten futják a versenyzők, amely egy mesterséges sziget, ami az 1967-es világkiállítás , illetve az 1976-os olimpia evezős számainak a helyszíneként is szolgált. Lehetne sorolni az izgalmas futamokat, elég csak az 2000-es esős versenyt, vagy a 2008-as ominózus bokszutcai balesetet említeni, amely után Robert Kubica élete első és egyetlen győzelmét szerezte, de például Lewis Hamilton is itt nyert először az F1-ben még 2007-ben. 

Térjünk vissza a jelenbe, ugyanis, ahogy azt nemrégiben kibeszéltük, Bakut követően a Ferrari egy hatalmas blama után próbál felállni, míg a Red Bull a hétvége egyértelmű esélyeseként utazhatott Kanadába. Fontos híre volt a hétnek, hogy a versenyzők testi épségét fenyegető pattogást, úgynevezett delfinezést az FIA szabályozás alá kívánná vonni, ám erre még nem került kidolgozásra a konkrét protokoll. A mezőnyre szokás szerint pénteken két szabadedzés várt. A kanadai pálya átmenet az épített és a városi pályák között. A betonfalak nagyon közel vannak és mivel évente ezt az egy versenyt rendezik itt, az aszfalt borzalmasan poros és csúszós, így a versenyzőknek fokozatosan kell felépíteniük az önbizalmukat. A mérnökök előnyben részesítik a laposabb szárnyállást, ugyanis kevés a nagy leszorítóerőt igénylő kanyar. A cél a végsebesség maximalizálása a hátsó, hosszú egyenesben. A fő kihívás nem is feltétlenül a gumikopás, hanem a fékek menedzselése. Számos alkalommal esett ki versenyző fékhiba miatt a múltban, hiszen a hűtésüket nehéz megoldani a katlanszerű pályán.

1. szabadedzés

Hirdetés

Az első tréning elején Sergio Pérez diktálta a tempót, míg a Ferrarik csak a 3-4. helyen tanyáztak, azonban a lemaradásuk több, mint hét tizedre rúgott. Nem sokkal később előkerültek a lágy keverékek, ezeken pedig a címvédő, Max Verstappen mozgott jobban és 1.15.158-cal átvette a vezetést. A hollandhoz a leginkább Sainz tudott közeledni, de hátránya […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/forma1/2022/06/18/pentek-kanada-f1-2022/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rapport Richárd remizett, riválisa lesz a vb-kihívó

Rapport Richárd remizett, riválisa lesz a vb-kihívó

A végig kiegyenlített partiban lépésismétléssel a 34. lépésben született döntetlen. A magyar sakkozónak egy győzelem …