2020. szeptember 19., szombatMa Vilhelmina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.19. Vilhelmina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Koronavírusos a Diósgyőr egyik munkatársa

Koronavírusos a Diósgyőr egyik munkatársa

A DVTK vasárnap későn este jelentette be, hogy az egyik dolgozójuk koronavírusos. A közlemény szerint a munkatársuk fertőzésre utaló enyhe jeleket tapasztalt magán, ezután önkéntes karanténba vonult és elvégeztette a PCR-tesztet, amely péntek késő este adott pozitív eredményt.

A klub azt írja, hogy a kollégájuk a betegsége észlelése és az önkéntes karantén előtt mindössze fél napot töltött bent az irodában a héten. Az edzőközpontban nem járt, az első csapat tagjaival és a DVTK szakmai stábjával nem találkozott.

Szabó Zsolt, a DVTK orvosigazgatója elmondta, hogy megtörtént a kontaktkutatás, az illetékes hatóság döntése alapján a klub összes érintett dolgozója szeptember 8-ig otthoni karanténba vonult, és folyamatosan tesztelik őket.

Szabó azt is hozzátette, hogy jelenleg – az érintett kolléga kivételével – a DVTK dolgozói és sportolói között senki sincs, akinek bármilyen betegségre utaló tünete lenne. A klub az eset kapcsán azonnal létrehozta a DVTK Járványügyi Operatív Törzsét, aminek fő feladata a DVTK dolgozóinak és sportolóinak védelme, egészségének megőrzése.

Az NB I.-es klubok közül eddig a Budapest Honvéd bő felnőttkeretében lett két játékos tesztje pozitív, illetve a Puskás Akadémia több játékosa fertőződött meg.

Forrás:
http://hvg.hu/sport/20200831_koronavirus_diosgyor_foci#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Infantino aggódik a vb-selejtezők miatt

Infantino aggódik a vb-selejtezők miatt

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke szerint valószínűleg az idei év végén nem …