2023. június 4., vasárnapMa Bulcsú napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.04. Bulcsú Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Kopasz Bálint: Ez az egy dobásom van, különben vége a pályafutásomnak

Hirdetés

Kopasz Bálint: Ez az egy dobásom van, különben vége a pályafutásomnak

Ez az egy kártyám van, ezt kell megjátszani

Októberben arról beszélt a még mindig csupán 25 éves sportoló, hogy a 2024-es ötkarikás viadal után úgy érzi, hogy abbahagyja a versenyzést, az Index kérdésére pedig azt is elmondta, mi dönthet a visszavonulás és mi a folytatás mellett. 

Ha nem sikerül kijutni az olimpiára, vagy ott nem jön össze a dobogó, akkor végleg befejezném. Ha meglesz a párizsi szereplés, és az érem, akkor az megerősít, hogy legyen folytatás egy pihenőév után

– mondta Kopasz Bálint az Indexnek.

„Nálam az nem jöhet szóba, hogy hosszú ideig ne legyek formában. Ha jövőre jó formában leszek, nagy eséllyel kijuthatok Párizsba, a tavalyi formámmal ennek meg kellene lennie. A többiek is fáradnak, a fiatalok pedig egyelőre nem veszélyeztetik a legjobb A döntős időket. Ha nem leszek jó formában, nem leszek elégedett a teljesítményemmel, úgy érzem, hogy nem megy, nem vagyok olyan gyors, nem megy a hajó, akkor nem erőltetem, hogy csak azért is induljak még több versenyen, vagy hogy visszavágjak bárkinek is a legyőzésemért. Amíg jól működik, kihasználom, ha nem megy már, akkor utána nem fogom erőltetni. Most ez az egy kártyám van, ezt kell megjátszani” – tette hozzá.

Hirdetés

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy mit javasolt edző/édesanyja, Demeter Irén. Ezzel kapcsolatban Kopasz elmondta: ez az ő döntése volt, amit édesanyja tiszteletben tart.

„Azt mondta, hogy amíg én örömmel csinálom, addig ő viszi a pályafutásomat, mindenben támogat, aztán ő is visszavonulhat, amikor én befejezem. Ha ő nem lenne, akkor én nem érném el ezeket az eredményeket. Fantasztikus csapatot alkotunk, örülünk, hogy gond és nézeteltérések nélkül alakulnak évek.”

Kopasz Bálint volt a kanadai világbajnokság sztárja

Kopasz Bálint volt a kanadai világbajnokság sztárja

Fotó: Borbély László / Index

Világot látni, élni a fiatalok életét

A tavalyi kanadai világbajnokság sztárja volt a fiatal sportoló, akinek a K–1 1000-es futamáért még a sportág kiválóságai is lent maradtak saját futamuk után a stégen, hogy megnézzék, hogyan megy Bálint. 

Ezek ismeretében a hónapokkal ezelőtti kijelentése, a meglebegtetett visszavonulás  alaposan felkavarhatta az állóvizet. Kopasz elmondása szerint azonban a szakmából senki sem kereste meg őt a hírt követően.

L ehet, hogy ennyire megdöbbentette őket a bejelentés, de az is  elképzelhető , hogy nem is vették komolyan. Annyira azért ismernek már engem és tudják, amikor majd látom, hogy minden jó, akkor úgysem hagyom abba végleg.”

De mi történik, ha mégis? Milyen tervei vannak élete következő szakaszában?

Még nem döntöttem el, hogy a sportolói karrierem után mihez kezdenék. Már vannak elképzelések, ezek egyelőre nem publikusak. Ha befejezem, szeretném kicsit bepótolni az elmúlt éveket. Világot látni, élni a fiatalok életét kicsit, ihletet szerezni, milyen téren helyezkedjek el. Régebben érdekelt az ásványgyűjtés, most a dietetika és a táplálék-kiegészítők világa, de hogy mit hozhat a jövő, az majd kiderül.

Betegség, fertőzés, javuló forma

A párizsi olimpia egyik fő állomása az augusztusi, kvótaszerző duisburgi világbajnokság lesz. Ott  azonban csak egy magyar indulhat K–1 1000 méteren – ellentétben az olimpiával, ahol akár kettő is rajthoz állhat ebben a versenyszámban –, a Tokióban ezüstérmes

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kajak-kenu/2023/05/16/kopasz-balint-szegedi-vilagkupa-parizs-2024-olimpia-visszavonulas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ferencvárosi csoda képekben

Ferencvárosi csoda képekben

Fotó: Németh Kata / Index Hirdetés Fotó: Kaszás Tamás / Index Fotó: Kaszás Tamás / …