2021. augusztus 2., hétfőMa Lehel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Lehel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Könnyek csillogtak a 80 éves Szőke Szikla szemében

Hirdetés

Könnyek csillogtak a 80 éves Szőke Szikla szemében

Már három negyed órával a kezdés előtt gyülekeztek a Vasas legendái a találkozóhelyen, a csillaghegyi strand előtti parkolóban. „Te is itt vagy, Lajos?”, fogadta Puskás Lajost, a piros-kékek 1966-os, veretlen bajnokcsapatának 77 éves jobbösszekötőjét a nála öt évvel fiatalabb, sokszoros válogatott klasszis, Müller Sándor. Aztán sorra érkeztek a többiek: Tóth Bálint, Híres Gábor, Kiss László, a rivális Újpestből Véber György, Szlezák Zoltán, a honvédos Garaba Imre, a szintén újpesti kötődésű korábbi szövetségi kapitány, Kisteleki István, a Vasas első fekete bőrű kedvence, a magyarul perfektül beszélő Jean-Claude Mbemba, Thomas Sowunmi, aztán Jakab János, a BMTE tiszteletbeli elnöke, vagy Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, az MSÚSZ elnöke. De olyan „szakmán kívüliek” is eljöttek, mint Soós Ágnes, a Sportkórház főigazgatója vagy Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség korábbi elnöke, Mészöly nagy barátja. És még reggelig sorolhatnánk, hány és hány szenzációs egykori labdarúgó jött el köszönteni a 61-szeres válogatott, korábbi háromszoros szövetségi kapitány legendát, a nyolcvanadik születésnapját ünneplő Mészöly Kálmánt.

A várakozás percei alatt durrantak a poénok, évtizedek óta nem találkozó öreglegények ugratták egymást, felelevenedtek a fantasztikus gólok, a lélegzetelállító cselek, az emlékek – szépek és kevésbé szépek egyaránt. (Persze a szépek voltak túlnyomó többségben, természetesen…)

Aztán fél öt tájban bordó old timer 220-as Mercedes kabrió gördült be a pályára, a sofőr mellett Mészöllyel, az ünnepelttel, aki mögött hitvese, Bardi Gyöngyi, minden idők egyik legnagyszerűbb magyar röplabdázója ült, és Gyöngyi veje, Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.

Hirdetés13

Galéria: Könnyek csillogtak a 80 éves Szőke Szikla szemébenFotó: Bodnár Patrícia / Index

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/07/16/konnyek-csillogtak-a-80-eves-szoke-szikla-szemeben/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fél hazamenni az olimpiáról a belarusz sportoló, rendőri védelmet kért

Fél hazamenni az olimpiáról a belarusz sportoló, rendőri védelmet kért

A rövidtávfutó kritizálta az edzőit, emiatt kötelezték arra, hogy hazatérjen. Állítása szerint kényszerítették arra, hogy összecsomagoljon …