2020. november 30., hétfőMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Könnyed győzelmet aratott a Vasas Dorogon

Hirdetés

Könnyed győzelmet aratott a Vasas Dorogon

 

LABDARÚGÓ NB II
17. FORDULÓ

DOROGI FC–VASAS FC 0–2 (02)
Dorog,
Buzánszky Jenő Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Kovács J. Zoltán (Bertalan Dávid, Kiss Balázs)
DOROG: Mursits – Nyíri (Nagyházi, a szünetben), Rjasko, Berkó, Papp M. – Lénárt, Tóth B. – Beliczky (Beke, 67.), Mészáros Á., Csillag (Szerencsi, 67.) – Vígh Á. (Girsik, a szünetben). Vezetőedző: Fenyvesi László
VASAS: Jova – Terbe, Szilágyi, Otigba, Silye – Hidi M. S. – Kovács M. (Pekár, 79.), Pátkai (Ujvárosi, 89.) – Radó (Szedlár, 70.), Feczesin (Szatmári L., 79.), Balajti (Vernes, 70.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Radó (6.), Feczesin (42.)

 

Hirdetés

ÖSSZEFOGLALÓ

Eltérő szájízzel várhatta a Dorog és a Vasas együttese a vasárnapi találkozást, hiszen szeptember 27-e óta előbbi nem nyert, utóbbi nem veszített bajnoki mérkőzést. A pandémia mindkét csapat háza táján felütötte fejét, ami a bányászvárosi kezdőcsapatban hat változtatást is eredményezett, míg a vendégeknél először kapott lehetőséget a szeptemberben igazolt Otigba Kenneth.

Kisebb dorogi lehetőségekkel indult a mérkőzés, vezetést mégis az angyalföldiek szereztek, mindössze hat perc elteltével Radó András szép szóló végén talált Mursits Roland kapujába (0–1). A vendégek fokozatosan átvették az irányítást, amely idővel helyzetekben is megmutatkozott, Feczesin Róbert fejese a kapufán csattant, míg Pátkai Máté és Balajti Ádám lövése is egy bevetődő védőről vágódott le. A korábban a dorogiakat is irányító Schindler Szabolcs jól megszervezte csapata védekezését, így a bányászvárosiak csak elvétve tudtak a védelem mögé kerülni, s a légteret is uralták a Vasas játékosai. A legnagyobb hazai lehetőséget a félidő derekán jegyezhettük fel, Jova Levente hibája után a hosszú oldalon érkező Tóth Barnabás az oldalhálóba lőtt. Három perccel a szünet előtt a vendégek Feczesin Róbert révén második nagy helyzetüket is gólra váltották, így kétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre (0–2).

A második játékrészben a Vasas már elsősorban előnye megtartására, és a biztos védekezésre koncentrált, a Dorog pedig hiába küzdött becsülettel, játékából hiányzott a gólszerzéshez szükséges átütőerő. A játék képe alapján az angyalföldiek álltak közelebb az újabb találathoz, Silye Erik és Feczesin Róbert összjátéka után utóbbi lövését a kapu előterében blokkolták, majd Otigba Kenneth csúsztatását kellett fognia Mursits Rolandnak. A túloldalon a csereként beállt Girsik Áron megmozdulásai jelentettek némi veszélyt, de csodát a romániai támadó sem tudott tenni, így a Vasas a lefújásig megőrizte kétgólos előnyét. Ezzel mindkét csapat sorozata tovább folytatódik, aminek vélhetően a fővárosban örülnek jobban.

 

PERCRŐL PERCRE

92. perc: Véget ért a mérkőzés, a Vasas megőrizte félidei kétgólos előnyét, s magabiztosan győzött Dorogon. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

Egy percet hosszabbít a játékvezető.

89. perc: Az utolsó percekben Ujvárosi érkezett a Vasasba, a fiatal hátvéd Pátkait váltotta.

83. perc: A játékvezető először vette elő zsebéből a sárga lapot, melyet Nagyházinak mutatott fel.

81. perc: Kisebb tűzijáték alakult ki az angyalföldi kapu előterében, Girsik két lövését is a bevetődő védők blokkolták.

79. perc: Ismét cserélt a Vasas, ezúttal Feczesint Szatmári, Kovács Milánt Pekár váltotta.

74. perc: Vernes szabadrúgásába Otigba csúsztatott bele, ám Mursits így is könnyedén lehúzta a labdát.

70. perc: Schindler Szabolcs is változtatásra szánta el magát, a remekül futballozó Balajti helyett Vernes érkezett, míg az első gólt szerző Radó helyén Szedlár folytatja.

67. perc: Újabb kettős változtatás hazai oldalon, Beliczkyt Beke, Csillagot Szerencsi váltotta.

63. perc: A csereként beállt Girsik iramodott meg a jobb szélen, de lapos lövése nem okozott gondot Jovának.

55. perc: MI MARADT KI! Balajti pörgetett tanárian Silye elé, aki visszagurított Feczesinnek, a támadó kissé erőtlen lövését azonban a kapu előterében blokkolta Rjasko.

52. perc: Silye tűzött kapura harminc méterről egy szabadrúgást, a labda elkerülte a jobb felső sarkot.

48. perc: Balajti szöglete egy védő fejéről Feczesin elé pattant, aki félfordulatból az oldalhálóba lőtt.

46. perc: A szünetben kettőt is cserélt a Dorog, Nyíri helyett Nagyházi érkezett a pályára, Vígh Ádámot pedig Girsik váltotta.

46. perc: Folytatódik az összecsapás.

Az első félidőben látottaknál mindenképpen több kell a dorogiaktól, ha valahogyan szeretnék megtörni a közel kéthónapja tartó nyeretlenségi szériájukat. 

45. perc: Véget ért az első játékrész, a helyzeteivel jól sáfárkodó Vasas kétgólos előnyben vonulhat a dorogi öltözőbe.

42. perc: GÓL, OTT A MÁSODIK! Pátkai fejjel készített Feczesin elé, aki lerázta magáról Rjaskot, majd elegánsan a bal alsó sarokba gurított. 0–2!

39. perc: Terbe ismét jól indult meg a jobb oldalon, beadása után Balajti lövése egy bevetődő dorogi védőről vágódott vissza a mezőnybe.

35. perc: Balajti ezúttal Kovács Milán elé tálalt, aki húsz méterről életerős lövéssel kínálta meg Mursitsot.

32. perc: Balajti szögletét Mursits nem tudta megfogni, a második hullámban érkező Silye pedig a bal felső sarok mellé tekert.

30. perc: Pátkai éles szögből, akrobatikus mozdulattal leadott lövése Nyíri testéről vágódott szögletre.

28. perc: Nyíri beívelt labdájának Jova alászaladt, a hosszú oldalon érkező Tóth Barnabás azonban nagy helyzetben az oldalhálóba lőtt.

25. perc: KAPUFA! Terbe jobboldali beadására Feczesin érkezett remek ütemben, fejese a felső lécet találta el.

Az első percek izgalmai után most inkább a mezőnyben zajlik a játék.

14. perc: Huszonöt méterről lőhetett szabdrúgást a Dorog, Tóth Barnabás beadását Jova öklözte ki a mezőnybe.

Dorogi lehetőségek, angyalföldi találat.

6. perc: GÓL, MEGSZEREZTE A VEZETÉST A VASAS! Radó lépett ki két védő közül, egyedül vezethette kapura a labdát, és tizenhárom méterről higgadtan a bal alsó sarokba gurított. 0–1!

5. perc: Mészáros Áron jobboldali beadását az előrehúzódó Tóth Barnabás fejelte kapura, Jova ezúttal vetődve ölelte magához a labdát.

3. perc: Beliczky került földre Silye szorításában a büntetőterületen belül, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest.

2. perc: Dorogi támadással kezdődött a mérkőzés, melynek végén Csillag fejesét könnyedén fogta Jova.

A hazaiak piros mezben és fekete nadrágban, míg az angyalföldiek tiszta fehérben futballoznak.

1. perc: Útjára indult a labda a Buzánszky Jenő Stadionban.

A csapatok kivonultak a pályára. A találkozót megelőzően egy perces gyászszünettel emlékeztek a pénteken elhunyt dr. Laczkó Mihályra, aki korábban két cikluson át vezette a Magyar Labdarúgó Szövetséget.

 

ELŐZMÉNYEK

A felek negyvenedik egymás elleni bajnoki mérkőzésére kerül sor, a korábbi találkozók közül huszonöt a Vasas győzelmével zárult. Az örökmérleg mellett a közelmúlt is az angyalföldiek mellett szól, a két csapat legutóbbi találkozóját 2–0-ra nyerték a piros-kékek.

„Nehéz mérkőzésre számítunk, hiszen a Dorog nemrégiben edzőváltáson esett át, ami mindig új impulzust hoz egy csapat életében hangsúlyozta a Vasas honlapjának Schindler Szabolcs, aki korábban egy szezonon át irányította a bányászvárosiakat. – Az elmúlt két hétben nagyon sokat edzettünk, ez az időszak arra is jó volt, hogy minden területen tovább tudjunk fejlődni. A téli szünet előtti hajrában nagyon fontos lesz, hogy a csapatok milyen fizikai állapotban tudnak készülni, ezért szándékosan nem játszottunk edzőmérkőzést, nem szerettük volna kockáztatni az egészséges játékosokat. A munkára fektettük a hangsúlyt, ami reméljük, hogy az őszi szezon hátralévő mérkőzésein eredményekben is megmutatkozik majd.”

A bajnoki cím egyik várományosának tartott Vasas a hírek szerint tizenegy játékosát is nélkülözni kényszerül Dorogon. A sérült Kleisz Márk, Csató Martin és Birtalan Botond mellett a pozitív koronavírus teszteredmények miatt további nyolc futballistára nem számíthat a szakmai stáb. A gyengén rajtoló angyalföldiek irányítását szeptember közepén vette át a korábban Dorogon is tevékenykedő Schindler Szabolcs. A békéscsabai szerződéséből kivásárolt szakember vezetésével új erőre kapott a Vasas, amely immár hat mérkőzés óta veretlen, ezzel feljött a tabella hatodik helyére, s bejelentkezett a feljutást érő pozíciók valamelyikére. A vendégek kezdőcsapatában egyetlen változás történt a két héttel ezelőttihez képest, Litauszki Róbert helyén először kap lehetőséget angyalföldi mezben Otigba Kenneth.

A házigazda Dorog egyelőre az idei kiírás Janusának nevezhető, hiszen megtréfálta többek között a Haladást és a Győrt, pontot szerzett Nyíregyházán, ugyanakkor nem bírt az újonc Szentlőrinccel és a gyengén muzsikáló Csákvárral. A bányászvárosiak repülőrajtot vettek, az első kilenc mérkőzésükből ugyanis mindössze kétszer maradtak pont nélkül, ezt azonban nagy visszaesés követte, a sorozatban elszenvedett öt vereség pedig Németh Szabolcs állásába került. A csapat irányítását november elején Fenyvesi László vette át, a héten pedig újabb változások történtek a szakmai stábban, az új vezetőedző munkáját Balogh Pál szakmai igazgatóként, Antal Gábor pedig asszisztensedzőként segíti majd. A dorogiak legutóbb szeptember 27-én nyertek bajnoki mérkőzést, s a 17. helyről várhatják a Vasas elleni összecsapást.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Lássuk, mire megy a két hete trénerváltáson átesett, ám korábbi pozitív koronavírus-tesztje miatt vezetőedzőként ebben a bajnokságban Fenyvesi László által most először irányított Dorog az elmúlt hetekben jó formába lendült, szeptember 27. óta veretlen, ám koronavírus-fertőzés sújtotta Vasas ellen.  

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-dorog-vasas-2796093

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az utolsó percben szerezte meg a győzelmet a Puskás Akadémia a Honvéd vendégeként

Az utolsó percben szerezte meg a győzelmet a Puskás Akadémia a Honvéd vendégeként

A közepes iramú, ám gyenge színvonalú első félidőben a Honvéd volt valamivel kezdeményezőbb, de a …