2021. december 4., szombatMa Barbara, Borbála napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.04. Barbara, Borbála Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Komplett nemzedéket kergetne reménytelenségbe az UIPM kegyetlen döntése

Hirdetés

Komplett nemzedéket kergetne reménytelenségbe az UIPM kegyetlen döntése

Bizonytalanságban tartja az UIPM az öttusázókat és velük együtt az edzőiket is, mert megkérdezésük nélkül döntött úgy, hogy a lovaglást beáldozva ismét átalakítja az olimpiai műsorban maradásáért küzdő sportág forgatókönyvét.

Mindezt úgy, hogy a 90 percbe sűrített öttusát még csak gyakorolgatják a versenyzők, amelynek a dolgok jelenlegi állása szerint rövidesen egy még újabbnak kell átadnia a helyét. Barikádokat ugyan még nem emeltek a lázadozó sportolók, nemtetszésüket egyelőre aláírásgyűjtéssel és tiltakozó levelekkel fejezik ki az érzelmi és szakmai ostrom alá helyezett Nemzetközi Öttusa Szövetségnek. A lőporfüstős monacói főhadiszállásra feszültség telepedett, a megoldást kereső munkabizottságot is inkább lehet válságstábnak nevezni.

Hirdetés

A magyar öttusaközösség nemtetszésüket kifejező tagjaihoz csatlakozott a Trion SC két büszkesége, az U19-es Európa-bajnok, a 2021-es VB-n a bronzérmes női váltóban szerepelt, majd az új formátumú öttusa első hazai bajnokságán aranyérmet nyerő Erdős Rita, valamint az U17-es EB-n harmadik helyezett, az idei junior világbajnokságon pedig váltóban bronzérmes ifjabb Gáll András is. A sportág jövőjének letéteményesei még nincsenek abban a helyzetben, hogy pálcát törhessenek az UIPM vezérkara felett, de mivel rajtuk is csattan az ostor, megilleti őket a véleménynyilvánítás joga.

Erdős Rita

Erdős Rita

Fotó: Gáll András és Erdős Rita archívum

Legyen olcsó és vonzó
[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/11/10/komplett-nemzedeket-kergetne-remenytelensegbe-az-uipm-kegyetlen-dontese/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Leclerc hatalmas balesetével zárult a pénteki nap Dzsiddában

Leclerc hatalmas balesetével zárult a pénteki nap Dzsiddában

Az F1 2021-es szezonja elérkezett az utolsó előtti állomásához. Ismét egy új pályát ismerhetünk meg …