2022. január 21., péntekMa Ágnes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
2022.01.21. Ágnes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Klónozni akarják a világ legjobb kosarasát

Hirdetés

Klónozni akarják a világ legjobb kosarasát

Először kukkantsunk be a Crypto.com Arenába. Hová? A Crypto.com Arenába, lánykori nevén a STAPLES Centerbe. A világ egyik leghíresebb sportcsarnoka egy hete, múlt szombaton változtatott nevet. Az 1999-ben felavatott aréna névszpozori szerződése a STAPLES irodaszer-gyártóval lejárt, és a tulajdonos, az AEG húsz évre szóló, 700 millió dolláros (228 milliárd forint) dealt kötött a szingapúri kriptovaluta-kereskedő mamutcéggel. Úgy hírlik, ez minden idők legborsosabb névszponzori szerződése.

Mármost, itt fogadta szombat éjjel a szabadesésben zuhanó Los Angeles Lakers az erősen megtizedelt keleti éllovast, a Brooklyn Nets csapatát. A vendégektől az NBA aktuális pontkirályán, Kevin Duranten (29,7 pontos átlag) hiányzott a beoltatlan Kyrie Irving – aki most készül a visszatérésre, de csak az idegenbeli meccsekre, mert New Yorkban nem játszhatnak oltatlan kosarasok –, továbbá Paul Millsap, LaMarcus Aldridge, DeAndre’ Bembry, Bruce Brown, Jevon Carter, James Johnson és Joe Harris, visszatért viszont a Covid-protokoll miatt két hete nem játszó James Harden. 

A hazaiaktól a koronavírusos edzőn, Frank Vogelen kívül igazából csak Anthony Davis hiányzott, de még így sem sikerült legyűrni az agyontartalékolt brooklyniakat, dacára annak, hogy LeBron james emberfeletti teljesítményt nyújtott öt nappal a harminchetedik születésnapja előtt. 

Nézzük a statisztikáját: 40 perc alatt 39 pont (14/25 mezőnyből), 9 lepattanó, 7 assziszt, 3 labdalopás, 1 blokk és csak 3 eladott labda. 

Hirdetés

Továbbá: letörölte a helyi legenda Kobe Bryantet a rekordlista tetejéről, most már James szerezte az NBA történetében a legtöbb pontot, szám szerint 422-t karácsony napján, azaz december 25-én. (Ehhez 16 mérkőzésre volt szüksége.)

Apró szépséghiba, hogy 122-115-re így is kikapott a Lakers, sorozatban ötödször, és már csak 16/18 a mérlege, veszélyben a playoffba kerülés. 

David Fizdale, a Vogelt helyettesítő beugró edző – az NBA egyetlen olyan trénere, akinek csak vereség áll a neve mellett – kínjában ezt nyilatkozta, amikor megkérdezték tőle, mit lehetne csinálni azokban a percekben, amelyeket a végsőkig kifacsart James a kispadon kénytelen tölteni.

Talán klónozni kéne LeBront? Tudtok egy ügyes tudóst? – kérdezett vissza a riportereknek. – Hátha sikerül sokszorosítani. Egyéb megoldást pillanatnyilag nem látok…

A Lakers másik állítólagos sztárja, Russell Westbrook ugyan összehozott egy tripla-duplát (13 pont, 12 lepattanó, 11 gólpassz), de a 4/20-as dobószázalék (20%) önmagáért beszélt, akrcsak a gyalázatos védekezése. Mellesleg az egész csapat hanyagolja a védekezést, anélkül pedig ez a játék nem megy. 

A sors iróniája, hogy 40 másodperccel a vége előtt, 115-115-ös állásnál Nic Claxton éppen James feje fölött zsákolta be ezt a fantasztikus alley-oop kosarat, megtörve az egált, és még egy büntetőt is értékesített.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/12/26/klonozni-akarjak-a-vilag-legjobb-kosarasat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rejtett kamerát tettek a magyar légiós csapatának öltözőjébe

Rejtett kamerát tettek a magyar légiós csapatának öltözőjébe

A hét elején két rejtett kamerát találtak a magyar játékost és szakembereket is foglalkoztató német …