2021. november 30., keddMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
2021.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Kiütötte a Diósgyőr a Budaörsöt, és feljutó helyre lépett előre

Hirdetés

Kiütötte a Diósgyőr a Budaörsöt, és feljutó helyre lépett előre

16. FORDULÓ
DIÓSGYŐRI VTK–BUDAÖRSI SC 5–0 (3–0)
Diósgyőr, 1428
 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert)
DVTK: Póser – Hegedűs J., Karan (Bertus, 57.), Szatmári – Eperjesi, Zsemlye (Kocsis, 57.; Kispál, 73.), Molnár G. (Zsolnai, a szünetben), Oláh B., Bokros – Könyves, Horváth Z. (Németh M., 57.). Vezetőedző: Kondás Elemér
BUDAÖRS: Tóth G. – Tóth K. (Menyhárt, 73.), Gyurácz, Kékesi, Pintér D. (Halmai, 60.) – Bognár D. (Kapronczai, 60.) – Molnár Cs., Sajbán Miklós, Lengyel Béla – Balázs Zs. (Gula, 65.), Horváth R. (Vankó, 60.). Vezetőedző: Gabala Krisztián
Gólszerző: Karan (30.), Könyves (45., 49.), Molnár G. (45+2.), Horváth Z. (47.)
MESTERMÉRLEG
Kondás Elemér:
– Nem kezdtük valami jól a meccset, eladogattuk a labdát, pontatlanok voltunk. Az első gól azonban megnyugtatta a csapatot, rengeteg helyzetünk volt, és nagy különbségű győzelmet arattunk. Néhány játékost még cserélni is tudtam, Kocsis esetében ez kényszerű volt, a sérülése miatt. Szerettem volna, ha még több gólt szerzünk, ma ennyi volt. Annak is örülök, hogy újabb találkozót hoztunk le kapott gól nélkül. Fontos győzelem volt a mai, az ötödik siker zsinórban, és ezzel felkerültünk a második helyre. Szeretnénk tovább menni, folytatni azt, amit elkezdtünk.
Gabala Krisztián: – Nagyon nehéz mit mondani, mert azt gondolom, az első 30 percben nagyon jól játszottunk, megleptük a Diósgyőrt, olyan presszinget gyakoroltunk rá, amire nem számított. A góllal felborult a tervünk, nem akarok belemenni, hogy ki hibázott, és miért, hosszú folyamat eredménye ez. Elkezdtünk kapkodni, nem voltunk higgadtak, és az első félidő utolsó tíz percében eldőlt a meccs. A szünetben azt mondtam, hogy el kell kezdeni a jövőben gondolkodni, a szerdai meccset szem előtt tartva cseréltem, minden döntés azt szolgálta, hogy a következő bajnokin legyen több a csapat.

ÖSSZEFOGLALÓ

A bajnokira a diósgyőri játékosok úgy léphettek pályára, hogy tudták, ha legalább két góllal legyőzik a Budaörsöt, akkor az évadban először oda jutnak, ahová vágynak, feljutó helyre. Ennek ellenére óvatos üzemmódban kezdték a meccset, és a vendégek is egészen jól tartották magukat az ürességben. Ugyanis közel fél órán át szinte semmi sem történt, a fehér mezes látogatók mesteri szinten űzték a nihilt, és ebbe belehúzták a Diósgyőrt is. Aztán a 30. percben egy szöglet után, Karan fejes góljával vezetéshez jutott a DVTK, és innentől könnyed játékkal, támadásokkal rukkoltak ki. Az első félidő utolsó percében Molnár G.-nek a kapusról kipattanó labdáját vágta a kapuba Könyves, ezzel eldőlni látszott a meccs, hát még akkor, amikor a játékrész hosszabbításában utóbbi labdarúgót gólhelyzetben, felvágta a vendégek kapusa. A játékvezető azonban csak a sárga lapot találta meg a zsebében, a piros nem került elő, viszont Molnár G. a kapuba küldte a Könyves felvágásáért megítélt szabadrúgást, háromra növelve a hazai előnyt.

Ahol az első játékrész végen abbahagyta, ott folytatta a piros mezes együttes, csak pár másodpercre volt szükség a negyedik gólhoz, amelyet szinten szöglet után, Horváth Z. ért el. Ugyancsak néhány szekundummal később, Könyves bebombázta saját maga második, csapata ötödik találatát, ami után  újabb meccs kezdődött. A „sorcserék” után takarékosabb üzemmódban futballoztak a csapatok, bizonyára mindenkinek benne volt a fejében, hogy szerdán újabb bajnoki fordulót rendeznek.

Hirdetés

A piros-fehérek megérdemelten arattak nagy különbségű győzelmet, és önbizalommal várhatják a szerdát, viszont a Budaörsöt nagyon össze kell majd szedni a következő napokban, hogy többet hozzon ki magából. 5–0

 

PERCRŐL PERCRE

Köszönjük a figyelmet. 

90. perc: Vége a mérkőzésnek. Győzelmével a DVTK feljött a tabella 2. helyére.

82. perc: Hegedűs J. jobb oldali szabadrúgása kerülte el a bal alsó sarkot. 

81. perc: Molnár Cs. kapott sárga lapot. 

75. perc: Zsolnai futott el a jobb oldalon, jól is adott keresztbe, az érkező Könyves lábáról azonban a jobb kapufa mellé vágódott a labda. 

73. perc: Az utolsó cserék mindkét oldalon. A DVTK-ban Kocsis helyett Kispál állt be, a Budaörsnél Tóth K. helyett Menyhárt.  

65. perc: Újabb csere a budaörsieknél, Balázs Zs. helyett Gula a pályán. 

60. perc: Hármas csere a vendégeknél is: Horváth R. helyett Vankó, Pintér D. helyett Halmai, Bognár D. helyett Kapronczai jött be. 

57. perc: Hármas csere a hazai együttesnél: Karan helyett Bertus, Zsemlye helyett Kocsis, Horváth Z. helyett Németh M. állt be. 

56. perc: Bokros balról érkező beadása után Könyves durrantott a felső léc fölé. 

51. perc: Könyves jobbról érkezező szögletét Zsolnai lőtte a kapu jobb oldalára, de Tóth G. ezúttal hárított. 

49. perc: GÓL, 5–0! Eperjesi jobbról érkező beadását tenyerelte ki a kapus, éppen az érkező Könyves elé, aki jobbról, 12 méterről bombázott félmagasan a kapu bal oldalába. 

47. perc: GÓL, 4–0. Zsolnai végzett el szögletrúgást a jobb oldalról, a labda Horváth Z.-hez került az ötösön belül, aki a kapu jobb oldalába továbbította a játékszert. 

46. perc: Egy csere volt a szünetben, Molnár G. helyett Zsolnai jött be. 

46. perc: Folytatódik a mérkőzés. 

 

45+3. perc: Vége az első félidőnek. 

45+2. perc: GÓL, 3–0! A Könyves felvágásáért megítélt szabadrúgást Molnár G. végezte el, és 19 méterről, jobbról, a jobb alsó sarokba bombázott. 

45+1. perc: Könyves iramodott meg a kapu felé, egyedül vezette rá a labdát Tóth G.-re, aki a 16-oson kívül felrúgta a gólhelyzetben lévő csatárt, és emiatt sárga lapot kapott, piros helyett. Azt ezt reklamáló Hegedűs J. is sárgát kapott. 

45. perc: GÓL, 2–0. Molnár G. futott be a 16-oson belülre a jobb oldalon, 12 méterről elengedett lövése kijött a kapusról, az érkező Könyves pedig közelről a kapuba küldte a labdát.

42. perc: Könyves lőtt balról, laposan pár centivel a bal alsó sarok mellé.  

37. perc: Molnár G. kapott sárga lapot, mert 11-est reklamált, egy nem sokkal korábbi esése után.

35. perc: Molnár G. ugratta ki a kezdőkörből remek ütemben Könyvest, aki egy védővel a nyakában elvitte a labdát a kifutó budaörsi kapus mellett, majd az üres ketrec helyett a jobb oldali kapufa mellé bombázott.

33. perc: A vendég 16-oson belül Eperjesihez került a labda, aki 12 méterről Tóth G. kapus kezébe lőtt. 

32. perc: Eperjesi jobbról érkező ívelése után Könyves lőhetett 16 méterről, de nagyon eltévesztette a jobb alsó sarkot. 

31. perc: Molnár Cs. 20 méterről, jobbról, nem sokkal lőtt a jobb kapufa mellé. 

30. perc: GÓL, 1–0. Könyves baloldali szögletét a hosszú oldalon érkező Karan 5 méterről bólintotta a kapu bal oldalába.

25. perc: Jobbára a két 16-os között futballoznak a csapatok, helyzetek nélkül. 

15. perc: Molnár G. 20 méterről eleresztett szabadrúgása kerülte el a vendég kapu bal oldalát.

12. perc: Balázs Zs. baloldali elfutása és lövése után egy diósgyőri védőről pattant szögletre a labda. 

10. perc: Az ismerkedés zajlik, kapura még egy csapat sem volt veszélyes.

1. perc: A Budaörs kezdte a mérkőzést.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy egymással a legutóbbi négy bajnokiját megnyerő Diósgyőr és kiesés szempontjából veszélyes zónában lévő Budaörs.

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-dvtk-budaorsi-sc-2861615

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Más szint: kosárválogatottunknak esélye sem volt a tokiói ezüstérmes ellen

Más szint: kosárválogatottunknak esélye sem volt a tokiói ezüstérmes ellen

Hétfő este második mérkőzését játszotta a 2023-as világbajnokságra kvalifikáló sorozatban a magyar férfi kosárlabda-válogatott. A …