2021. szeptember 24., péntekMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Kisvárda – nagy csoda, és micsoda magyar tinivel!

Hirdetés

Kisvárda – nagy csoda, és micsoda magyar tinivel!

Korábban is mondtam, és most is vallom, hogy rendszer a lényeg, nem a személyek, ők csak megtöltik tartalommal azt, amit az évek során felépítettünk itt Kisvárdán – mondta Révész Attila sportigazgató, amikor a szabolcsiak fantasztikus, bár még csak három mérkőzésből álló diadalmenetéhez gratuláltam. – És most már magyar, sőt helyi játékosok is hozzáteszik a magukét, itt van például a 18 éves Czérna Erik, aki papi gyerek, Pap községből való, innen, Kisvárdától öt kilométerre. Már a múltkori beszélgetésünkkor is említettem, hogy egyre több környékbeli gyereket fognak látni a csapatban, a miénk a legfiatalabb akadémia az országban, alig kétévesek vagyunk, idő kell ahhoz, hogy a gyerekek beérjenek. Annak nem lenne semmi értelme, ha csőstül beállítanánk őket, apránként kell adagolni a tehetségeket. A második csapatunkban már most vannak olyan játékosok, akik a közeljövőben meghatározzák a Kisvárda alapkeretét, de ez egy lassú folyamat. 

A korosztályos válogatottakban még nincsenek kisvárdai srácok, de közel az idő, amikor bemutatkoznak nemzeti mezben, legalábbis Révész bízik ebben.

Hohó, itt vidéken csodát láthat, és nem csak Kisvárdán – emelte fel a hangját a sportigazgató. – Ezek a szabolcsi, hajdúsági, esetleg határon túli, munkácsi, beregszászi gyerkőcök felszántják a pályát, ha kell, nincsenek elkényeztetve, nekik a futball jelenti a kitörési lehetőséget. Ha poénkodni akarnék, azt is mondhatnám, sokkal szebb karrier a kitörés, mint a betörés. Ezek a srácok még éhesek, sokszor a szó szoros értelmében, és nem csak a sikerre. 

Hirdetés

Révésznek nemcsak Czérna, hanem – legalábbis eddig – João Janeiro, a mindössze 40 éves portugál edző is telitalálat. 

Eddig minden évben rátettünk egy lapáttal, 110 éves klubunk a 2018-as feljutás óta először kilencedik, majd nyolcadik, legutóbb pedig ötödik volt, azaz töretlen a fejlődés, és ezt szeretnénk folytatni – magyarázta Révész. – João a kezdeti útkeresés után jól illeszkedett be a rendszerünkbe, hozzátenném azonban, hogy igazságtalan lennék, ha nem tennék említést elődje, a rutinos Supka Attila munkájáról. Tavasszal a vége felé, amikor 5–1-re vertük meg a Paksot, gyakorlatilag ugyanezzel a csapattal, már látszott a mostani sikersorozat előjele. Csak a motivációs szintet kellett emelni, és arra volt szükség, hogy a játékosok még jobban tudjanak küzdeni egymásért, vagyis létrejöjjön a – hogy is szokták mondani? – kohézió. Ez sikerült, ez João portugál mentalitásából fakadóan erősödött. Folyamatos, töretlen a fejlődés, João nem akarta újból feltalálni a meleg vizet, illetve ez nem teljesen igaz, mert kezdetben próbálkozott valami mással, de rájött, hogy az a rendszer a jó, amit már negyedik éve építünk. Nálunk az nem fordulhat elő, hogy leigazoljuk a szélsőket, aztán rendszert váltunk 3-5-2-re, amelyben nincs helyük a szélsőknek. Kovácsréti nálunk szélső poszton játszott, de eladtam az MTK-nak 55 millió forintért, kimondottan jól jártunk. Tudtam, hogy ott áll mögötte Czérna meg még két másik srác, akit hamarosan bedobunk a mély vízbe. Visszatérve Joãóra, őt szeretik a játékosok, velük él, velük eszik, a brazilokkal a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/08/15/kisvarda—nagy-csoda-es-micsoda-magyar-tinivel-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

William Gallas üzenete: több szenvedéllyel kell játszani!

  Mit szól a magyar válogatott szeptemberi mérkőzéseihez? – a 83-szoros francia válogatott, a 2006-os …