2021. január 25., hétfőMa Pál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.25. Pál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Kiss Gergely: A szívem és a lelkem még mindig ott van egy kicsit a medencében

Hirdetés

Kiss Gergely: A szívem és a lelkem még mindig ott van egy kicsit a medencében

2012-ben köszönt el a válogatottól, klubszinten tavaly játszotta a hivatalos búcsúmeccsét. Hogyan telnek azóta a napjai?

Az első két szó, ami eszembe jut az hibrid és a projektember. Én egy olyan volt vízilabdás vagyok, akinek a lelke és a szíve még mindig ott van a medencében. A beszélgetés előtt is a Budapesti Honvéd edzésén voltam. Van, hogy egy napon eleget kell tennem egy sajtómeghívásnak, részt kell vennem egy üzleti megbeszélésen, emailek, telefonok, aztán jöhet az edzés, majd egy családi program. Ha ezeket összerakjuk, ez vagyok most én. Több projektből áll össze az egész. Persze, minél többet igyekszem részt venni a család életében, ami profi sportolóként nehezebb volt.

Ha már projektek, melyik a legnagyobb, amivel jelenleg is foglalkozik?

A Nagy Sportágválasztó szervezőirodával a 2024-es olimpiáig biztosan visszük az Ötpróba szabadidősport mozgalmat, amellyel sok fejlesztést tervezünk. Például a GeoGo segítségével a virtuálisan mérhető sporttevékenységekre is ösztönözzük a sportembereket, akik munka, tanulás mellett is törődnek a fizikai állapotukkal.

Hirdetés

Az önéletrajzi könyvembe írtam egy új fejezetet, és mivel a 2014-ben piacra dobott 6000 példány elfogyott, idén sok új fotóval még 2500-at készítettünk.

Egy új kihívás, egy új kaland, hogy belevágtam filmes munkatársakkal két sport témájú dokumentumfilm után (az olimpiai bajnok Halassy Olivér és Fuchs Jenő életéről) egy hatalmas mozifilm előkészületeibe. A terv, hogy a Nemzeti Filmintézet kiemelt támogatása mellett az üzleti életből is összerakunk egy eddig még példa nélküli összefogást, hogy Halassy Olivér kétszeres olimpiai bajnok amputált lábú vízilabdázóról és úszóbajnokról egy nagy társadalmi jelentőségű játékfilmet készítsünk. Régóta dolgozunk az ötleten, nagyon sok energiámat vitte el az utóbbi időben, remélem, hamarosan összejön a projekt és elkezdődhet a forgatás.

Mi lenne a szerepe a filmben?

Elsősorban társproducer és szakértő. A vízilabdás részeket nekem kéne majd csinálni, a színészeket trenírozni. A produceri munka keretein belül a lobbi és pénzszerzés a feladatom.

Mikor vágtak bele?

Évek óta csináljuk, de a csapattal, amely jelenleg is dolgozik az előkészületeken, nagyjából egy éve kezdtük el a közös munkát. A producer Ferenczy Gábor, a rendező Sopsits Árpád.

Tizenöt évvel ezelőtt jogi diplomát szerzett. Arra nem gondolt, hogy itt az ideje belevágni a „jogászkodásba”?

Számomra a legfontosabb, hogy amit csinálok, abban hasznos és értékes tagja legyek a társadalomnak. Ha valaki ad nekem hét életet, nagyon szépen kitölteném mindegyiket tartalommal, de ahogy mondják, egyszer élünk. Most azt érzem, nem szeretnék minden nap egy asztalánál ülni nyolc-kilenc órát, merthogy mondjuk sport szakjogászként is maximalista lennék, az biztos… Szeretem, ha folyamatosan pörögnek a dolgok és ide-oda kell mennem különböző ügyekben.

A Budapesti Honvédnak még mindig segít. Hogyan és miben?

Ha például van egy egyesületi megjelenés, akkor természetesen segítek abban is, a kommunikációban, illetve a csapat életében is részt veszek. Segítek az edzéseken, egy balkezes fontos láncszem a csapat szerkezetében a taktikai gyakorlások során . Ha éppen van rá igény, kéri az edző, Szívós Márton, hogy mutassak meg valamit a fiataloknak, dolgozzak velük kiscsoportokban, örömmel megteszem. Egyéni képzéseken szeretem inspirálni őket. Ez most így kerek egész, többet nem nagyon bírok már, kevesebbet lehet, hogy lehetne, de mindenesetre élvezem.

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó felemeli kislányát, Olíviát a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom online megrendezett Gyereket a magasba! programja keretében szadai családi házuk kertjében 2020. április 29-én

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó felemeli kislányát, Olíviát a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom online megrendezett Gyereket a magasba! programja keretében szadai családi házuk kertjében 2020. április […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2020/12/29/kiss_gergely_a_szivem_es_a_lelkem_meg_mindig_ott_van_a_medenceben/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy felfoghatatlan edzői döntés is kellett Tom Brady 10. Super Bowljához

Egy felfoghatatlan edzői döntés is kellett Tom Brady 10. Super Bowljához

Előbbi a Buffalo Billsnél bizonyult jobbnak az Amerikai főcsoport (AFC) fináléjában, utóbbi pedig a Green …