2021. április 21., szerdaMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Kisbetűvel írták a spanyolok Koszovó nevét

Hirdetés

Kisbetűvel írták a spanyolok Koszovó nevét

Koszovó 2008-ban szakadt ki Szerbiából, 2014 óta tagja az UEFA-nak. A spanyolok azonban nem ismerik el az országot függetlenként, főként amiatt, mert saját kisebbségi területeik elszakadásától tartanak. 

Ez Spanyolországban régóta óriási vitákat jelent, hiszen többek között a katalánoknak és a baszkoknak is vannak ilyen törekvéseik.

Hirdetés

A Spanyol Labdarúgó-szövetség „területként” hivatkozott szerdai riválisára, amelyet követően a koszovóiakban a mérkőzés bojkottálása is felmerült. A találkozót végül lejátszották, a spanyolok 3–1-re nyertek, ám a közvetítés során a koszovóiak rövidített neve végig kisbetűvel szerepelt. Természetesen ezt a vendégek sem hagyhatták szó nélkül, közösségi oldalukon fejezték ki nemtetszésüket az esettel kapcsolatban.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2021/04/01/spanyolorszag-koszovo-vb-selejtezo-kisbetu/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vérét adta a győzelemért Elek Bence; széthullóban a Szuperliga

  Szó szerint vérét adta a Siófok győzelméért a labdarúgó NB II legutóbbi játéknapján Elek …