2021. december 4., szombatMa Barbara, Borbála napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.04. Barbara, Borbála Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Kis híján öngyilkosságba kergette az NBA-tulajdonos az alkalmazottját

Hirdetés

Kis híján öngyilkosságba kergette az NBA-tulajdonos az alkalmazottját

Kezdjük azzal, ami jelenleg a chicagói hokicsapat háza táján zajlik. A borzalmas sztorinak van egy mellékszála, ami John Doe 2-höz köthető. Ez annak a 24 éves fiatalembernek az álneve, aki szintén jogi lépéseket tett a Blackhawks ellen, ugyanis 2013-ban Brad Aldrich őt is megerőszakolta. Akkor John Doe 2 16 éves volt és a Michigan állambeli Houghton városának középiskolájában jégkorongozott, Aldrich pedig ott volt önkéntes edző. Az eset szűk három évvel azután történt, hogy Aldrich szexuális erőszakot követett el Kyle Beach ellen, a Blackhawks pedig ugyan elküldte (vagyis inkább felmondatta), de rendkívül pozitív hangvételű ajánlólevelet adott neki, amellyel Aldrich vígan talált magának munkát ott, ahol csak akart.

John Doe 2 édesanyja szívszorító interjút adott annak a Rick Westheadnek, aki felgöngyölítette az egész Beach-történetet, és részletesen elmondta, hogy az akkor 16 éves fia hónapokig titkolta a borzalmakat, úgy próbálta feldolgozni magában, hogy alkoholfüggő lett.

Azóta Gary Bettman, az NHL komisszárja leszögezte, hogy a liga semmilyen támogatást nem ad az áldozatnak, legyen az a terápia költségeinek, vagy John Doe 2 egészségbiztosításának fedezése. Hozzátette, hogy ez innentől a Blackhawks sara, hiszen ők szabadították rá a világra Aldrichot. A Chicago közben a bíróságon próbálja elérni, hogy ejtsék az ügyet, és ugyanez a tervük Beachcsel szemben is.

A temérdek látszatintézkedés mellett az NHL szétküldött a többi csapatnak egy memót, amelyben felszólított mindenkit arra, hogy ha van tudomásuk hasonló esetről, azt haladéktalanul jelentsék. Egyelőre egy csapattól jött ilyen információ, az Anaheim Duckstól.

Hirdetés

Bár az ottani problémáról alig tudunk konkrétumot, annyit azonban igen, hogy a klub a Chicago Blackhawkshoz hasonlóan felbérelt egy független jogi céget, hogy folytassa le a teljes vizsgálatot. Ami biztos, hogy a Ducks általános igazgatóját, Bob Murrayt először ideiglenesen félreállította a tulajdonosi kör, amíg a nyomozás zajlik, mivel pont vele kapcsolatban érkeztek panaszok. A 66 éves szakvezetőt mérgező munkahelyi légkör létrehozásával, valamint verbális zaklatással és fenyegetéssel vádolják.

Egy nappal később aztán Murray is hallatott magáról, aki lemondott a posztról, amit 13 éve töltött be, valamint bejelentette, hogy egy rehabilitációs központban fogják kezelni az alkoholfüggőségét.

Murraynek dolgozni olyan volt, mintha az ember minden nap mentális háborúba menne. Az abúzus sosem ért véget. Ha valami nem tetszett neki, akkor mindenkit kirúgással fenyegetett, akár személyesen, akár mások előtt, vagy éjjeli üzenetekben. A dühkitörései rendszeresek voltak, nem csak egyedi esetről van szó

– mondta egy neve elhallgatását kérő egykori alkalmazott a Daily Faceoffnak.

Murray irányításával a Ducks 2015-ben és 2017-ben főcsoportdöntőt játszott a nyugati konferenciában, valamint ötször nyerte meg a divízióját. Korábban a Vancouver Canucksnál is dolgozott, előtte pedig 25 évet töltött el a Chicago Blackhawksnál, először játékosként, majd a vezetőségben is betöltött több pozíciót.

Egyelőre csak tippelni és spekulálni lehet azzal kapcsolatban, hogy miket követett el Murray, de a vizsgálat előrehaladtával biztosan gazdagabbak leszünk néhány információval.

Bob Murray 2019-ben magát nevezte ki a Ducks ideiglenes vezetőedzőjévé

Bob Murray 2019-ben magát nevezte ki a Ducks ideiglenes vezetőedzőjévé

Fotó: Christian Petersen / Getty Images Hungary

Ennél jóval előrébb tart az az ügy, amelynek az NBA-ben szereplő Phoenix Suns tulajdonosa, Robert Sarver a főszereplője. A vizsgálat tárgya itt is a mérgező munkahelyi légkör, de vannak ennél specifikusabb állítások, mint például rendszeres rasszizmus, szexizmus és nőgyűlölet Sarver részéről. Az ESPN újságírója, Baxter Holmes terjedelmes és igencsak részletes <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/11/13/nba-nhl-chicago-anaheim-bob-murray-phoenix-robert-sarver-portland-neil-olshey-vizsgalatok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Leclerc hatalmas balesetével zárult a pénteki nap Dzsiddában

Leclerc hatalmas balesetével zárult a pénteki nap Dzsiddában

Az F1 2021-es szezonja elérkezett az utolsó előtti állomásához. Ismét egy új pályát ismerhetünk meg …