2023. december 2., szombatMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2023.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
Kezdőlap / Sport / „Kirabolták” a Barcelona öltözőjét, viszik a legfrissebb szenzációt is

Hirdetés

„Kirabolták” a Barcelona öltözőjét, viszik a legfrissebb szenzációt is

A Barcelona 17 éves újonca, Marc Guiu a hétvégén debütált a Barcelonában, és azzal keltett szenzációt, hogy 33 másodperccel a pályára kerülését követően azonnal győztes gólt szerzett az Athletic Bilbao elleni bajnoki találkozón.

Két nap telt el, Lana pedig beválogatta keretébe Guiut az U17-es világbajnokságra, további hét Barca-játékos társaságában. Pau PrimAndrés CuencaJuan Hernández és Héctor Fort a katalán együttes ifjúsági akadémiáján játszanak, Pau Cubarsí és Quim Junyent 16 éves létükre már az U18-ban szerepelnek, Marc Bernal a Barcelona B csapatában pallérozódik.

A tornát Indonéziában rendezik november 10. és december 2. között, a spanyolok Kanadával, Malival és Üzbegisztánnal találkoznak.

A katalánok akadémiája a már felnőtt válogatott keretben is alapembernek számító, katari világbajnokságot megjárt Pedri és Gavi után tehát változatlanul termeli a kiválóságokat, akik annak rendje és módja szerint meg is kapják a lehetőséget a felnőttek között a bizonyításra és a fejlődésre. Bő tíz évvel ezelőtt a világfutball feszes vigyázzba vágta magát a La Masiáról kikerült tehetségek előtt, utána azonban mintha picit befagyott volna a sztárgyártás. Nem jöttek futószalagról a tehetségek, vagy ha jöttek is, már nem voltak olyan kaliberűek, mint elődjeik, és tegyük hozzá, a sikert sikerre halmozó felnőttek között tényleg csak az extra képességűek állták volna meg a helyüket.

Hirdetés

A helyzet most alapjaiban kicsit más, aminek persze van szakmai és gazdasági oldala. Egyesek szerint a klub nehéz anyagi helyzetének egyenes következménye az olykor erőn felülinek tűnő fiatalítás, illetve, ha folyamatosan bomba formában lennének a katalánok és európai tényezők lennének, akkor sem esne be negyedévente egy extrának tűnő ígéret, aki aztán gyors átmenettel […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2023/10/24/futball-spanyol-bajnoksag-barcelona-fiatalok-utanpotlas-vilagbajnoksag-xavi-alonso/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tovább tart Harry Kane átka, 3. ligás csapat ejtette ki a Bayern Münchent

Harminc év találkoztak ismét a felek, akkor az élvonalban a Bayern 6–0-ra kiütötte ellenfelét, és …