2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Ki áll valójában a szuperliga ötlete mögött?

Hirdetés

Ki áll valójában a szuperliga ötlete mögött?

Az Európai Szuperliga már öt hónapon belül működő valóság lesz. Már tárgyalásban állunk az UEFA-val. A játékosok kizárásával történő fenyegetődzés jogellenes. Nem lesz zárt liga, a résztvevők negyede évről évre változni fog. A létező legjobb futballt fogjuk prezentálni, olyan sorozatot akarunk létrehozni, amelynek a mérkőzéseit mindenki nézni fogja. Olyan futball lesz ez, amelyről az emberek, a srácok álmodtak. A szurkolók nem a csillagászati átigazolási díjakról és a fizetésekről fognak pletykálni, hanem a terméket, vagyis a játékot fogják magasztalni.

Emelkedett stílus és megtörhetetlen optimizmus áradt Anas Laghrari, a szuperliga főtitkárának szavaiból még kedd délelőtt is, a Le Parisien honlapján közreadott nyilatkozatából. A 37 éves marokkói bróker akkor még nem sejtette, hogy estére a tizenkét „alapító atya ” közül csak hatan maradnak, és a maradék hat is a tisztes, arcvesztés nélküli visszavonulás lehetőségét fontolgatja.

De ki is ez a jelentéktelen külsejű casablancai, de már évek óta Párizsban élő fiatalember, akinek munkabírásáról és nagyratörő, ambiciózus természetéről legendák keringenek bankárkörökben, és akinek – szó szerint – Florentino Pérez, a Real Madrid és az Európai Szuperliga elnöke ringatta a bölcsőjét?

Hirdetés

Anas a projekt agya, nem ismer lehetetlent, és mindig megvalósítja azt, amibe belevágott. Senki sem gondolta volna, hogy közös nevezőre tudja hozni ezt a tizenkét klubot, amelyek a zöld gyepen egymás halálos ellenségei. Mégis sikerült neki 

– mondta a Real Madrid egyik, neve elhallgatását kérő alkalmazottja Laghrariról.

Utóbbi (ál)szerényen csak annyit szokott mondani, hogy csapatban dolgozik, és a szuperliga is csapatmunka eredménye. Valamiért mégis őt választották meg az alapítók főtitkárnak, vagyis a tényleges munka koordinátorának.

Florentino Pérez gyakran mondogatja, hogy ott volt Casablancában, amikor Anas megszületett, és ő ringatta a kisbaba bölcsőjét.

Tény, hogy Ana édesapja – aki foglalkozására nézve útépítő mérnök –, évtizedek óta részt vett Pérez projektjeiben, és idővel baráti viszonyba került a milliárdos vállalkozóval.

Anas Casablancában nőtt fel és folytatta tanulmányait, és amikor a többi marokkói kisfiúhoz hasonlóan választania kellett a két, szóba jöhető spanyol megaklub, a Real Madrid és a Barcelona között, ő az előbbi rajongója lett. Akkor még nem sejtette, hogy hamarosan későbbi üzleti partnere, Florentino Pérez lesz a klub elnöke.
[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/04/21/a-szuperliga-marokkoi-agyanak-bolcsojet-florentino-perez-ringatta/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elbúcsúztatták Igaly Diánát, Athén olimpiai bajnokát

Elbúcsúztatták Igaly Diánát, Athén olimpiai bajnokát

A szertartáson részt vett többek között Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Kulcsár Krisztián, a Magyar …