2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Kéz a kézben lennének ott a budapesti atlétikai vb-n

Hirdetés

Kéz a kézben lennének ott a budapesti atlétikai vb-n

Eltérő okok miatt a honvédos akadályfutó, Vindics-Tóth Lili Anna és Balázs, a férje, az újpestiek középtáv-specialistája sem olyan évet zár 2022-ben, mint amilyet szeretett volna. Lili, aki a tokiói olimpián – első felnőtt világversenyén   legjobbját közel tíz másodperccel megjavítva lett 18. a 3000 méter akadályon, idén lefékeződött, mert májustól a sok futónak gondot okozó IT (iliotibiális) szalagsérülése és a vírusfertőzése miatt hosszabb kezelésre szorult. Az akadályvételeket elhagyva csak síkon edzhetett, ezért aztán nem is számíthatott sok jóra a müncheni Európa-bajnokságon. Balázs, aki 2020-ban azzal hívta fel a figyelmet magára, hogy a fedett pályás országos bajnokságon Korányi Balázs 21 évig kitartó magyar rekordját megdöntve nyert a 800 méteren, idén csak árnyéka volt önmagának, az országos bajnokságon lemaradt a dobogóról, oda is lett az Eb-szereplése.

Sikerek helyett pofonok

Nagyon nehéz és sajnos sikertelen évet zárok, amire az volt jellemző, hogy az elvégzett munkának nem volt meg az eredménye a versenyeken. A legjobban az bántott, hogy az Európa-bajnokságon nem kerültem a döntőbe, pedig jó formában voltam, jó és tartalmas edzések sokasága állt mögöttem, amikor a szalagsérülés jelei először mutatkoztak. Miután elkezdődtek a kezelések, jobban éreztem magamat, de aztán a gátas munkáknál mindig féltettem a lábamat, és ezért nem a megfelelő technikát használtam. Zavart, hogy egyetlen 3000-es akadályt sem futottam le az Eb előtt, de azt gondoltam, hogy erővel és szívvel mindent meg tudok oldani. Nem mondtam le a szereplésemet, ma viszont már azt gondolom, hogy ezzel nem segítettem magamon. A döntős szereplés elúszott, az elvégzett munka viszont nem veszett kárba. Két héttel az Eb után 3000 méter síkon a legjobbamat megközelítve 8:57-et futottam, ami mutatta a jó formámat. Balszerencsémre a szezon vége felé vírusfertőzést kaptam el, ezért többször már nem tudtam bizonyítani, hogy jó eredményekre lehetnék képes”  nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak a hatszoros országos bajnok akadályfutónő, aki a 2014-es nankingi ifjúsági olimpián 2000 méter akadályon bronzérmet nyert.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/11/17/kez-a-kezben-lennenek-ott-a-budapesti-atletikai-vb-n-hazaspar-akadalyfutas-vindics-toth-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Villámrajt után összeomlás, Horvátország csúnyán elintézte Kanadát

Villámrajt után összeomlás, Horvátország csúnyán elintézte Kanadát

Kanada az elmúlt öt évben látványos, végig felfelé ívelő pályán közelített a világelithez labdarúgásban. A …