2021. április 22., csütörtökMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Kevés helyzet, nulla gól a Kaposvár szolnoki vendégjátékán

Hirdetés

Kevés helyzet, nulla gól a Kaposvár szolnoki vendégjátékán

 

LABDARÚGÓ NB II
30. FORDULÓ
SZOLNOKI MÁV FC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 0–0
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Hanyecz Bence (Belicza Bence Péter, Márkus Péter)
SZOLNOK: Molnár-Farkas – Csirmaz (Irmes, 87.), Szekszárdi, Kovács O., Tamás L., Kotula (Tajti B., 61.) – Tisza K., Berdó (Földi M., 61.), Rokszin – Novák Cs., Lakatos I. (Bárdos, 61.) Vezetőedző: Csábi József
KAPOSVÁR: Pogacsics – Ur, Nagy T., Dvorschák – Vachtler, Zólyomi (Balog A., 81.), Zsirai, Gál M., Hadaró – Andrics, Bartos (Farkas B., 71.). Vezetőedző: Várhidi Péter
MESTERMÉRLEG
Csábi József: – Próbáltunk kezdeményezően fellépni, de a mérkőzés összképét tekintve nem sikerült igazi mezőnyfölényt kialakítanunk. Az utolsó passzokban rengeteg technikai hibát vétettünk, ezért nem tudtuk megszerezni a győzelmet.
Várhidi Péter: – Nagyon küzdelmes mérkőzést játszottunk, amelyen egyik csapat sem érdemelt igazán győzelmet. Nekünk volt egy nagy helyzetünk, míg a kapusunknak védenivalója sem akadt, de összességében így is igazságos döntetlen született.

ÖSSZEFOGLALÓ

A forduló előtt a szolnoki csapat a negyedik legjobb hazai mérleggel bírt, míg a vendégek az idegenbeli tabellán az utolsó előtti helyen álltak. Az első félidőben a játék képe ennek megfelelően is alakult, azonban nagyon kevés helyzetet alakítottak ki a csapatok, kapura lövés nem is volt a szünetig.

Hirdetés

Bár az iramra nem lehetett panasz eddig sem, de a fordulást követően még inkább rákapcsoltak a felek. Azért túl sok helyzet így sem alakult ki, a Kaposvár egyszer tudott komoly lehetőséget kialakítani, de azt Bartos Julián elbaltázta. A Szolnok jól megindult a széleken, de túl sokszor csúszott be pontatlan passz a támadásokba. Pedig a tizenhatosig sokszor eljutottak a hazaiak, azonban vagy elkapkodták, vagy rossz megoldást választottak. A végül nyolc sárga lapot hozó, ennek ellenére egyáltalán nem durva mérkőzésen jogosan született gól nélküli döntetlen. 0–0 

PERCRŐL PERCRE

92. perc: Vége a mérkőzésnek, nem született gól a Szolnok és a Kaposvár összecsapásán! Köszönjük, hogy velünk tartottak!

91. perc: Hadaró 18 méteres lövése két méterrel kerülte el a jobb felső sarkot.  

90. perc: Két perc a hosszabbítás. 

88. perc: Tajti nagy bedobása után Irmes félollózó mozdulattal próbálta kapura tenni a labdát, de az jócskán mellé ment.

87. perc: Bejön Irmes Dávid, aki Csirmaz Istvánt váltja. 

82. perc: Csirmazt húzta vissza Dvorschák, így ő is besárgult. 

81. perc: Zólyomi Dávidot Balog Alex váltja. 

71. perc: Az első vendégcsere, Bartos Julián helyett Farkas Balázs a pályán. 

71. perc: A szabadrúgást Rokszin tekerte rá 22 méterről, de a labda egy méterrel elment a bal kapufa mellett. 

70. perc: Hadaró rúgta fel Csirmazt, amiért sárga lap a „jutalma”. 

64. perc: Tamás László kapott visszahúzásért sárga lapot. 

62. perc: Bartos húzott el a bal szélen, betört a tizenhatoson belülre, majd 10 méterről lőtt, de a labda legalább három méterrel elkerülte a bal kapufát. Ez volt az első igazi kaposvári helyzet.

61. perc: Hármat cserél a Szolnok. Lakatos István, Kotula Máté és Berdó Péter jött le, a helyükre Bárdos Bence, Tajti Balázs és Földi Marcell állt be. 

61. perc: Zólyomi kap sárga lapot utólag egy visszahúzásért. 

57. perc: Szekszárdi rúgott oda a meginduló Andricsnak, amiért ő is besárgult. 

52. perc: Kotula csúszott oda Andricsnak, és bár a labdát találta el, a kaposvári játékos hatalmasat ordított. A szolnoki védő megkapta a sárga lapját, mire Andrics felpattant a földről… 

46. perc: Folytatódik a mérkőzés, csere nem volt egyik oldalon sem. 

Az első játékrész nagyon kevés izgalmat hozott. Pedig a szolnoki csapat próbálkozott, de az utolsó passzok sosem sikerültek, hiába tudtak többször is jól megindulni a széleken. A Kaposvár még ennyit sem próbálkozott, amikor el is jutottak a játékosok a hazai tizenhatosig, eltotojázták a kisebb lehetőségeiket.

45+2. perc: Vége a nem túl izgalmas első félidőnek.

45. perc: Két perc a ráadás. 

45. perc: Berdó pedig Andricsot húzta vissza, így szintén sárgát kapott. 

43. perc: Kovács Olivér húzta vissza Bartost, amiért sárga lapot kapott. 

40. perc: Tamás László lőtte el 30 méterről, de a labda jócskán fölé szállt. 

Egyértelműen a Szolnok irányítja a mérkőzést, de sokszor rossz megoldást választanak a játékosok, így komoly veszélyt nem tudnak okozni. A Kaposvár a védekezésre helyezi a hangsúlyt. 

27. perc: Sokat kellett várni rá, de itt az első helyzet! Rokszin tört befelé a jobb oldalról, 17 méterről előtte a labdát, amely egy méterrel elkerülte a jobb felsőt.

Mindkét játékos tudja folytatni a játékot, de Dvorscháknak be kellett kötni a fejét. 

A 15. percben járunk, helyzet még nem volt. Viszont Novák és Dvorschák összefejelt, így jelenleg mindkettejüket ápolják.

A Szolnok tiszta kék szerelésben, míg a Kaposvár fehér felsőben, zöld nadrágban és fehér sportszárban játszik. 

1. perc: Kezdődik a mérkőzés, a hazaiak indítják útjára a labdát!

ELŐZMÉNYEK 

A szolnokiak soraiból még Vólent Roland nem bevethető, valamint Kurdics Leventére sem számíthat a szakmai stáb, míg a Kaposvár csapatában Szarka Ákos és Erdei Carlo sérült. 

A két csapat őszi meccsén a Kaposvár 1–0-ra nyerni tudott Balázs Zsolt 23. percbeli góljával. A tavasz során egyik fél sem remekel igazán, a Szolnok 8 mérkőzésen 10 pontot szerzett, míg a Rákóczi 7-et. Igaz, azt is hozzá kell tenni, hogy a Tisza-partiak ebből ötször felsőházi együttessel találkoztak – a DVSC-t és a Vasast le is győzték –, míg a zöld-fehérekre csak három alkalommal várt ilyen feladat ezen a nyolc összecsapáson, tehát a forma a hazaiak mellett szól.

Az is a szolnoki csapat sikerét vetíti előre, hogy otthon a negyedik legjobb mérleggel rendelkeznek (14 bajnokin 10 győzelem mellett egy döntetlen és három vereség), míg a vendégek az idegenbeli tabellán az utolsó előtti helyen állnak (14 mérkőzésen kétszer nyertek, ötször döntetlent játszottak, valamint hétszer kikaptak).

– Nagyon ritka, hogy szezon közben ennyi ideig nem játszunk mérkőzést, majdhogynem egy új idény kezdődik – nyilatkozta Csábi József, a Szolnoki MÁV trénere az Új Néplapnak. – Hasznosan telt ez az időszak, igyekeztünk a taktikai és a fizikális felkészülésre is nagy hangsúlyt fektetni. Nehéz megmondani, mire számíthatunk a Kaposvár ellen, mert azt tudjuk, mi milyen munkát végeztünk el a három hét alatt, de azt nem, hogy az ellenfél milyet. A Rákóczi egyébként is amolyan sötét ló, mert a keretükben több van, mint amit a helyezésük mutat, de szeretnénk újra azt az arcunkat mutatni, mint a Vasas ellen, akkor ismét három pontot szerezhetünk.

– Tisztában vagyunk a helyzetünkkel, tudjuk, bravúrt kell bemutatnunk egy-két helyen – mondta Várhidi Péter, a Kaposvár vezetőedzője a Somogyi Hírlapnak. – Erre fejben minden játékos készen áll, így ezt már csak a pályára kell kivinni. A feladatunkkal tisztában vagyunk, tudjuk, hogy mit kell játszanunk, s azt is, hogy a Szolnok milyen játék­erőt képvisel. Viccesen fogalmazva: táblánál már megnyertük a mérkőzést. Ezt azonban nagyban befolyásolja majd, hogy ki milyen formából várja a találkozót. A futball nagyon sok apróságon múlik, nem véletlenül az egyik legösszetettebb sportág.

Köszöntjük kedves olvasóikat, hamarosan kezdődik a mérkőzés! Meglátjuk, a háromhetes szünet után mire megy a legutóbbi öt bajnokijából négyet elbukó Szolnoki MÁV a legtöbb döntetlent játszó csapat, az eddig 11-szer ikszelő Kaposvári Rákóczi ellen.

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-szolnoki-mav-fc-kaposvari-rakoczi-fc-2818853

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hátrányból nyert a Tottenham Mourinho menesztése után

Hátrányból nyert a Tottenham Mourinho menesztése után

A Ligakupa vasárnapi döntőjére készülő fővárosi csapat sorozatban három nyeretlen bajnoki után tudott ismét három …