2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Két magyar arany- és bronzérem a kanadai világbajnokság szombati napján

Hirdetés

Két magyar arany- és bronzérem a kanadai világbajnokság szombati napján

Szombatra is jutott egy érem a paraszakágnak

A szombatot a paraszakág fináléi vezették fel, Kiss Péter Pál pénteki aranyérmét követően ezúttal Varga Katalin végzett dobogós helyen, a két favorit brit hölgy (Charlotte Henshaw és Emma Wiggs) mögött a harmadik helyen zárta a KL–2 200 méteres versenyszámát.

Hogy őszinte legyek, nem vagyok megelégedve a pályával, nem olyan volt, mint szokott lenni, ma reggel is mentem egyet, az azért jobb volt. Marha jó érzés a két brittel menni, mindig nagyon húznak. Nyilván ők a legközelebbi cél, akiket el kell kapni. Idén március 15-én eltörtem a lábam, akkor még egyáltalán nem gondoltam, hogy itt tudok lenni a világbajnokságon, ahhoz képest a lehető legjobban alakult

– értékelt Varga Katalin az Indexnek.

Hirdetés

Ami a többieket illeti, Pulai Erika (KL–1 200 m) a 9. helyen végzett, a tegnap negyedik Suba Róbert ezúttal az ötödik (VL–2 200 m) lett, Molnár Nikoletta (KL–3 200 m) pedig a hetedik.

Varga Katalin bronzérmet szerzett

Varga Katalin bronzérmet szerzett

Fotó: Borbély László/Index

A szombati finálék

Elsőként a pénteken a vízbe borulásával együtt is futamot nyerő Korisánszky Dávidnak szurkolhattunk, számára ezúttal nem jött ki annyira jól a hajó berúgása, ezúttal a nyolcadik helyen zárt.

Fojt Sára, Pupp Noémi, Kőhalmi Emese, Gazsó Dorka Alida összetételű kajak négyes a rendkívül erős mezőnyben nagy csatában a hatodik helyet szerezte meg – ezzel sem lehetett elégedetlen az egység.

„Jó pályát jöttünk, az előfutamhoz képest sokkal jobbat. Meg tudtuk csinálni azt, amit kint a parton megbeszéltünk, illetve amit előtte lévő nap gyakoroltunk, és büszke vagyok a csapatomra. Elégedett vagyok az eredménnyel” – foglalta össze a futamot Gazsó Dorka Alida.

Bragato Giada, Nagy Bianka kenukettes az olimpiai számban szenzációsan rajtolt, 250 méternél csak a kínai kettős előzte meg, és bár a végére feljöttek a riválisok, a bronzérem így is meglett 500 méteren.

A 2019-ben és 2021-ben egyaránt ezüstérmes Hajdu Jonatán, Fekete Ádám kettősnek ezúttal a hetedik hellyel kellett beérnie.

„Nagyon felkészülten és jó állapotban értünk ma ki a pályára, ez volt az első napom, amikor ki tudtam magam pihenni. Nagyon nehezen sikerült az átállás, pedig errefelé utazva könnyebb – kezdte Hajdu Jonatán. – Az első 250 méterünk érzésre a terveink szerint alakult, jól eljöttünk a rajtból, jól sikerült átállni az utazósebességre, ott sikerült újulni is, talán egy pici diszharmónia volt a váltásban, de ennek nem volt nagy hatása. Igazából ennyi volt benne. A végén nemigen láttam, hol tartunk a pályán, csak jöttünk, egyszer csak beértünk.”  

Hajdu Jonatánnak és Fekete Ádámnak ezúttal nem jött össze az érem

Hajdu Jonatánnak és Fekete Ádámnak ezúttal nem jött össze az érem

Fotó: Borbély László/Index

Helyi idő szerint alig váltott át az idő délutánra, amikor megjött az első magyar arany is, Kiss Blanka és Lucz Anna nyerte meg a női K–2 200 métert!

A tegnap 500 méteren az A döntőről századokkal lemaradó páros ma érthetően sokkal boldogabban érkezett meg a partra. És hogy mikor érezték, hogy ez a világbajnoki cím meglesz?

Szerintem Blanka hamarabb látta, én kinéztem balra, és láttam, hogy a kanadaiak nagyon örülnek, és ott egy kicsit megijedtem, hogy lehet, még sincs meg. Aztán láttam, hogy minket mutat a kivetítő is, meg hallottam, hogy be is mondják, én akkor hittem el csak

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kajak-kenu/2022/08/06/kajak-kenu-vilagbajnoksag-2022-kanada-dontok-kopasz-balint-rendessy-eszter-korisanszky-david-hajdu-jonatan-fekete-adam/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Óriási bajban a Barca, továbbra sem tudta regisztrálni Lewandowskiékat

Óriási bajban a Barca, továbbra sem tudta regisztrálni Lewandowskiékat

A 2022/23-as idény első fordulójában a katalánok szombat este a Rayo Vallecanót fogadják, a jelenlegi …