2023. június 2., péntekMa Anita, Kármen napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.02. Anita, Kármen Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Két hegyi és három sík etap a Budapesten záruló Tour de Hongrie-n

Hirdetés

Két hegyi és három sík etap a Budapesten záruló Tour de Hongrie-n

„Nagyon sokat léptünk előre az elmúlt években” – hangsúlyozta a viadal keddi útvonal-bemutató gáláján, 70 nappal a rajt előtt Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár. Felidézte: tavaly a magyar körversenyen talán még a Giro d’Italiánál is erősebb sprintermezőny szerepelt, erre az évre pedig még egy szintet feljebb lépett a verseny. Elmondta: a hazai kerékpársport számára fontos fejlemény, hogy az Epronex-Hungary előrelépett kontinentális csapattá, mert így a korábbinál több magyar kerékpáros mérettetheti meg magát az erős mezőnyben.

Révész Máriusz

Révész Máriusz

Fotó: Pertorini Márió / tourdehongrie.hu

„Ez a verseny ráadásul arra is jó, hogy megmutassuk Magyarországot az egész világnak” – idézi az MTI Révész Máriuszt.

Hirdetés

„A magyar kerékpársport fejlődési pályára állt az elmúlt időszakban, hiszen egyre több szakágban születnek figyelemre méltó nemzetközi eredmények” – szögezte le Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár.

Eisenkrammer Károly főszervező kifejtette: az elmúlt években főleg Kelet-Magyarországon járt a verseny, idén az ország nyugati felére települ át. A nyitány a Szentgotthárd környéki 168 kilométeres táv lesz, a határ mentén sok külföldi szurkoló érkezésére számít. A sík etapon a többi között a kiváló holland sprinterek, Dylan Groenewegen és Fabio Jakobsen csatája várható, akárcsak másnap, amikor Zalaegerszegről Keszthelyre teker át a mezőny. A harmadik és negyedik szakasz a hegyimenőknek kedvez: a Kaposvár–Pécs, illetve a Martonvásár–Dobogókő közötti etap is több mint 2500 méternyi szintkülönbséget tartalmaz. A záró szakaszon a fennállása 150. évfordulóját ünneplő Budapesten, a Műegyetem elől indulva 15 kört, 150 kilométert tekernek a kerékpárosok. Ennek kapcsán Eisenkrammer hangsúlyozta: álom valósul meg a fővárosi etappal.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/bringa/2023/02/28/tour-de-hongrie-utvonal/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megfejtették az irapuatói 0–6 titkát, semmi sem az, aminek látszik

Megfejtették az irapuatói 0–6 titkát, semmi sem az, aminek látszik

Bár a könyvnek csak csütörtökön volt a bemutatója, nekünk már sikerült pár nappal korábban hozzájutnunk a …