2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Két éve halt meg Benedek Tibor, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó

Hirdetés

Két éve halt meg Benedek Tibor, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó

Az idő múlik, de a fájdalom nem enyhül a rendkívül fiatalon, mindössze 47 éves korában elhunyt Benedek Tibor elvesztése óta. A magyar vízilabda-válogatottal játékosként három olimpiai bajnoki címet nyerő, majd később az együttest szövetségi kapitányként is világbajnoki aranyéremig vezető Benedek Tiborra emlékezünk. 

A sportoló halála két éve mindenkit sokként ért, annak ellenére, hogy 2020 májusában, amikor váratlanul bejelentette, hogy minden, sporttal való tevékenységével felhagy, már sejteni lehetett, hogy nagy a baj. A súlyos betegségét végig méltósággal viselő korábbi kiválóság ezt követően eltűnt a nyilvánosság elől, utolsó hónapjait családja körében töltötte. 

Az 1972. július 12-én született Benedek Tibor ugyan a legtöbb magyar ember szemében igazi harcos sportemberként élt mindig is, azonban mindössze egy „szerencsés szerencsétlenségnek” köszönheti, hogy a sport közelébe került. Ugyanis egy gerincsérv miatt orvosi javaslatra kezdett el úszni, azonban mivel mindig a labda szerelmese volt, nem igazán kötötte le a fel-alá úszkálás, ekkor talál rá a vízilabdázásra, amelybe azonnal beleszeretett.

Már tizenéves korától megállíthatatlan volt

Mindössze 19 éves volt, amikor bekerült az ausztráliai világbajnokságra utazó válogatott keretébe, amellyel Perthben bronzérmet nyertek. Innentől kezdve már nem volt, aki megálljt tudott volna parancsolni a balkezes játékosnak, aki 1992-ben Barcelonában az olimpián is ott volt, négy évvel később Atlantában pedig már az egyik vezére volt a magyar együttesnek. Egy évvel később Sevillában világbajnok lett, azonban a címvédés már nem adatott meg neki, az ekkor már Olaszországban pallérozódó vízilabdázó megbukott egy doppingvizsgálaton, emiatt pedig eltiltás várt rá. 

Hirdetés

A vádakat a sportoló mindvégig tagadta, a tétmérkőzés nélküli hónapokat pedig láthatóan nem láblógatással töltötte, visszatérésekor ugyanis komoly fricskát nyomott az őt az ügy miatt kritizálók orra alá, 2000-ben ugyanis olimpiai aranyérmet nyert Magyarországnak Sydney-ben az ötkarikás játékokon, az ekkor útjára indult Kásás Tamással, Biros Péterrel, Kiss Gergellyel fémjelzett együttessel pedig ezt követően még kétszer, <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/06/18/benedek-tibor-halal-evfordulo-olimpiai-bajnok-vizilabda-gyasz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A korábbi klasszis szerint egy gond van Fucsovics Mártonnal

A korábbi klasszis szerint egy gond van Fucsovics Mártonnal

Mats Wilander pályafutása során hét alkalommal hódított el Grand Slam-trófeát, 1988-ban a négy legnagyobb tornából …