2024. július 19., péntekMa Emília napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.19. Emília Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Kazah, szlovák, osztrák menüt korongoznak végig a magyarok Pozsonyban

Hirdetés

Kazah, szlovák, osztrák menüt korongoznak végig a magyarok Pozsonyban

A Magyar Távirati Iroda értesülése szerint Majoross Gergely szövetségi kapitány alakulata az első napon a kazahokkal, a másodikon a házigazda és toronymagas esélyes szlovákkal, a záró napon pedig az osztrákokkal találkozik. A pozsonyi, a rigai és az aalborgi négyes első helyezettje vehet részt a 2026-os milánói olimpián, ugyanakkor ha az oroszokat az elhúzódó ukrajnai háború miatt nem engedik indulni, akkor a 12 érdekeltből a legjobb második helyezett is továbbléphet, de erről majd csak sokkal később dönthet a nemzetközi szövetség (IIHF).

A magyarok februárban a japánok mögött végeztek a második helyen a budapesti selejtezőben, ám a fehéroroszok kizárásával lehetőség nyílt a folytatásra.

Majoross Gergely az MTI-nek elmondta, augusztus 25-től, szűk kerettel relatíve rövid felkészülésük lesz, addig a játékosok a klubjaikban edzenek, addig július végén lesz egy fiataloknak szóló olyan fejlesztő tábor, amilyen június közepén is volt már.

Hirdetés

„Nagyon komoly ellenfeleink lesznek, de bízom benne, hogy jól szolgálja majd a világbajnoki felkészülésünket. Abban is reménykedem, hogy a magyar szurkolók szép számmal jönnek el Pozsonyba szorítani nekünk. A szlovákok telt ház előtt szeretnének játszani, és jó lenne, ha akkor is sokan lennének a lelátón, amikor nem velük játszunk. Az olimpiai selejtezőre várhatóan július végén vagy augusztus elején lesz kerethirdetés” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

A pozsonyi torna egyértelmű esélyesei a vb-hetedik

szlovákok, akiknél – a nyár végi időpont miatt – az NHL-es sztárok (például Tomás Tatar, Juraj Slavkovsky, Erik Cernak, Martin Fehérváry, Simon Nemec, Adam Ruzicka, Martin Pospisil) is pályára léphetnek.

A magyarok eddig nyolcszor találkoztak a szlovákokkal és hatszor kikaptak, az összesített gólkülönbség 50-19 a szlovákok javára. Legutóbb 2016. május 7-én Szentpéterváron, az elit vb-n a szlovákok nyertek 4–1-re.

A vb-12. kazahokkal szemben még rosszabb a magyar mérleg. A 13 eddigi összecsapásból egyszer sikerült csak nyerni, 2013. április 17-én a budapesti divízió I/A vb-n 2–1-re. Előtte öt, utána pedig hét kazah diadal született, az összesített gólkülönbség 19–63 magyar szemszögből.

A májusi vb-n a tizedik helyen záró osztrákok a magyarok elleni 4–3-as szétlövéses sikerrel őrizték meg élvonalbeli világbajnoki tagságukat tavaly májusban […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/jegkorong/2024/06/26/jegkorong-olimpiai-selejtezo-milano-2026-pozsony-majoross-gergely-magyar-szlovak-osztrak-kazah-hokivalogatott/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gulácsi Péter a Nemzeti Kézilabda Akadémián edz

A NEKA csütörtökön a közösségi oldalán számolt be róla, hogy Gulácsi a Balatonnál tölt néhány …