2021. január 18., hétfőMa Piroska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.01.18. Piroska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Karriercsúcsot dobott Steph Curry, locsolás lett a jutalma

Hirdetés

Karriercsúcsot dobott Steph Curry, locsolás lett a jutalma

Valójában nem sok előjele volt annak, hogy a 32 éves zseni karriercsúcsot ér el hétfő hajnalban, bár a minap edzésen hiba nélkül értékesített 103 hármasa azt mutatta, Curry nincs rossz dobóformában. De egy dolog edzésen, nyugodt körülmények között dobálgatni a triplákat, és egészen más  éles meccsen, hatalmas nyomás alatt, miközben állandóan az ellenfél két védője lóg a nyakadban. 

Merthogy Currynek kijár a konstans „double team”, mivel Klay Thompson Achillese november 19-én elszakadt, és a Warriors másik éleslövésze – tulajdonképpen Curry mellett az egyetlen számottevő gólveszély – egész idényre kidőlt a sorból.

Mostanáig nem is ment igazán Currynek. Az első öt meccsen – amiből hármat elvesztett az észak-kaliforniai gárda – a csapatkapitány átlaga 26,4 pont volt, a triplákat pedig csak 32,1 százalékkal értékesítette, ami tőle nem éppen kimagasló produktum. Nem beszélve arról, hogy szombat hajnalban éppen a Portland agyabugyálta el alaposan 123-98-ra a reménytelenül pocsék játékkal kirukkoló Warriorst, vagyis a mostani visszavágó, ugyancsak a Chase Centerben, nem ígért sok jó.

Steph azonban megrázta magát, visszapörgette az idő kerekét, és azt a formáját hozta, amivel a 2015-2016-os szezonban az NBA történetének első olyan MVP-címét érdemelte ki, amelyet egyöntetű szavazással ítéltek oda a szakértők. Már az első negyed végén 22, majd a félidőben 31 pontnál járt, és a végén sem lankadt. A hajrában pár másodperc alatt jó messziről még bevágott két triplát, ezzel lett meg a 62 pont, ami karriercsúcs, mint ahogy a 19 büntetőből értékesített 18 is az. (Apró szépséghiba, hogy egy hiba becsúszott, így nem lesz meg a sorozatban bedobott büntetők NBA-rekordja, amit Michael Williams tart 84 hibátlan szabaddobással 1993 óta.) Eddigi egyéni rekordja 54 pont volt, amit 2013-ban, a New York Knicks ellen állított fel. 

Hirdetés

Curry mezőnymutatója 18/31 volt, triplakísérleteinek fele célba ért (8/16), továbbá volt 5 lepattanója és 4 gólpassza 36 perc […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kosarlabda/2021/01/04/kiszakadt_a_golzsak_leontotte_a_sogor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Romário Knézy Jenő kommentálásával osztotta meg ezt a csodás gólját az Instagramon

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2021/01/18/romario_faria_gol_knezy_jeno_bajnokok_ligaja/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …