2020. november 29., vasárnapMa Taksony napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.29. Taksony Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Karnyújtásnyira a csoportgyőzelemtől

Hirdetés

Karnyújtásnyira a csoportgyőzelemtől

Mielőtt bárki is bedőlne az utóbbi napokban nemcsak a közösségi média különböző platformjain, hanem még önmagukat szakembereknek tartó pojácák kommentárjaiban is elharapózott ostobaságnak, miszerint a Nemzetek Ligája mérkőzéseinek az égvilágon semmi jelentősége sincs, és ezeket a meccseket mindenki a háta közepére kívánja, sietve szögezzük le: cseppet sem mindegy, milyen eredményeket érünk el vasárnap Szerbia és szerdán Törökország ellen. December 7-én ugyanis Zürichben megtartják a 2022-es világbajnokság európai selejtezőinek sorsolását, és a kalapokat a Coca-Cola világranglista november 26-i állása szerint alakítják ki. Ötvenöt ország indul harcba a kontinensünknek fenntartott 13 helyért, majdnem kétszer olyan nehéz lesz kijutni a vb-re, mint az Eb-re – pedig az sem volt egyszerű.

Ha Szerbiát legyőzzük, már biztosan legalább másodikok vagyunk a B osztály 3. csoportjában, de még elsők is lehetünk.17

Hirdetés

Galéria: Magyarország-Szerbia a Nemzetek LigájábanFotó: Trenka Attila / Index

De ennél is fontosabb, hogy az esetleges győzelmekkel a játékosok és ezzel együtt a csapat önbecsülése, önbizalma tovább erősödik, ahogy ezt Marco Rossi szövetségi kapitány hangsúlyozta.

Az összeállítás egy kissé különös volt Gulácsi, Orbán, Sallai, Fiola és Szalai Attila távollétében, de a Dibusz – Kecskés, Lang, Botka – Bese, Sigér, Nagy Ádám, Kalmár, Holender – Szoboszlai – Nikolics tizenegy egyáltalán nem tűnt gyengének, sőt, a bevetésre kész trióval, a meccsnek egyaránt változást adni képes Könyvessel, Gyurcsóval és Negóval, az Izland elleni hősök közül kettővel kimondottan ütőképesnek tűnt a Belgrádban egyszer már 1-0-ra legyőzött szerbek ellen.

Az október 11-én Belgrádban 1-0-ra győztes magyar válogatott kezdője tehát öt helyen változott, a szerbeké pedig (Dmitrovics – Milenkovics, Szpajics, Gudelj – Radonjics, Lazovics, Lukics, Makszimovics, Risztics – Jovics, Tadics) haton. A két szövetségi kapitány sem lehetett ott a Puskás Arénában a kispadon, Marco Rossi még nem gyógyult fel koronavírus-fertőzéséből (Gera Zoltán helyettesítette), Ljubisa Tambakovics pedig éppen az ellenünk elvesztett meccsen összeszedett eltiltását tölti. 

Mivel a csoportban az oroszok 3-2-re kikaptak a törököktől, győzelem esetén Nikolicsék az élre ugorhattak. 

Az MLSZ ízléses műsorfüzetet bocsátott ki a mérkőzésre, amelyben a magyar himnusz szövege szerbül és törökül is olvasható. A szerb fordítás Rátgéber László mesteredzőnek, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatójának a műve…

Az első helyzet Jovics előtt adódott, de szerencsére elpattant tőle a labda a kapunk előtt, igaz, Lang is megtolta egy kicsit hátulról a szerbet… Nem volt öldöklő az iram, a 11. percben látványos magyar akció végén Bese beadását tisztázták szögletre a szerb védők. Két percre rá Szoboszlai az izlandiak ellen lőtt gólját próbálta másolni, de blokkolták a magyar sztár lövését. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2020/11/15/magyar-szerb/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Itt az év kézis meglepetése: a Csurgó nyert a MOL-Pick Szeged otthonában

Itt az év kézis meglepetése: a Csurgó nyert a MOL-Pick Szeged otthonában

A vendég somogyiak Hanusz Egon irányításával remek első félidőt produkáltak, hiszen a szegediek egyszer sem …