2022. július 4., hétfőMa Ulrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.04. Ulrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Kapás maga a csoda, a hajrája szívszaggató

Hirdetés

Kapás maga a csoda, a hajrája szívszaggató

Az 50 méteres női hátúszás egyik előfutamában úszott válogatottunk egyik legfiatalabb versenyzője, a 16 éves Komoróczy Lora, aki derekasan tempózott, de egy hellyel lemaradt az elődöntőről, csak 17. lett. Amikor jött kifelé a vegyes zónán keresztül, szokás szerint megállították a magyar tudósítók, és nekiszegezték – szegeztük – a kérdést, milyen érzés egyetlen hellyel, két századmásodperccel lemaradni az elődöntőről?


Komoróczy Lora Fanni


15

Komoróczy Lora FanniGaléria: Kapás maga a csoda, a hajrája szívszaggató(Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Hirdetés

Az alacsony termetű kislány szeme elkerekedett, egy szót sem tudott kinyögni, majd megfordult, a homlokát a falnak szorította, és amikor visszafordult, Takács Imre tanítványának párás volt a tekintete.

Ezt nem is tudtam. Két század hiányzott? Ez szörnyű…

Komoróczy 28,49-et teljesített, ezzel lett tizenhetedik, a lengyel Paulina Peda 28,47-tel már elődöntős…

A 100 méteres férfi gyorsúszásban Németh Nándor az ötös pályára terült az utolsó előtti előfutamban, éppen az új kölyökzseni, a 200 gyorson hétfőn világbajnok román David Popovici mellé. A 17 éves bukaresti torpedó úgy húzott el a második ötvenen, ahogy Milák Kristóf szokott pillangón, 47,60-as idővel messze a legjobb eredményt érte el az előfutamokban, Németh ötödik lett 48,33-mal. Az utolsó futamban Caeleb Dressel volt a sztár, meg is nyerte, de csak 47,95-öt ment, Szabó Szebasztián 48,47-tel ötödik. Összesítésben Németh a kilencedik, Szabó a tizenharmadik. 

Nem vagyok egy tipikus délelőtti úszó, remélem, este jobb leszek, szeretnék bekerülni a döntőbe. Hogy milyen volt Popovici mellett úszni? Sokkoló… Szerintem simán megveri a döntőben Dresselt

– jósolta Németh.

Következett a férfiak 200 vegyese, Kós Huberttel és Török Dominikkal. Kósnak most sokkal jobban ment, mint 400-on, a svájci Desplanches mögött második lett 1:58,47-tel, ehhez képest nagy és kellemes meglepetés Török Dominik 1:59,41-es ideje a másik futamban, amivel negyedik lett. Kós a hatodik, török a tizenharmadik idővel elődöntős.

„Mindent kiadtam magamból, szeretném ugyanezt este is” – mondta Török. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/fina_vizesvb_budapest/2022/06/21/kapas-maga-a-csoda-a-hajraja-szivszaggato/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rapport Richárd remizett, riválisa lesz a vb-kihívó

Rapport Richárd remizett, riválisa lesz a vb-kihívó

A végig kiegyenlített partiban lépésismétléssel a 34. lépésben született döntetlen. A magyar sakkozónak egy győzelem …