2023. december 10., vasárnapMa Judit napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.12.10. Judit Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Kanadai szakembert választottak a magyar válogatott élére

Hirdetés

Kanadai szakembert választottak a magyar válogatott élére

„Kevin Constantine váratlan távozása után nehéz helyzetbe kerültünk. Az elmúlt időszakban minden szempontot mérlegelve kerestük a legjobb megoldást. Voltak olyan edzők a látókörünkben, akiket szerettünk volna a programunkba hívni, de el kellett fogadnunk, hogy a válogatott melletti feladat nem mindig összeegyeztethető a klubkötelezettségekkel. Azért döntöttünk Don kinevezése mellett, mert évek óta a magyar jégkorongban dolgozik, így jól ismeri a játékosokat és az edzőket, a sportág lehetőségeit, céljait és kihívásait. Hatalmas tapasztalata és szaktudása van, hiszen dolgozott az NHL-ben, könyveket írt, és tanított is. Nem titkolt célunk, sőt prioritás, hogy az edzők felkészítésével segítse kiválasztani azt a magyar szakembert, aki alkalmas lehet majd átvenni tőle a stafétabotot” – mondta Sipos Levente, az MJSZ főtitkára.

Hozzátette: Don MacAdam továbbra is ellátja eddigi feladatait, vagyis marad sport- és fejlesztési igazgató, és a mostani kinevezés ezeknek a logikus kiterjesztése. 

A szövetségi kapitány munkáját a novemberi Sárközy Tamás Emléktornán Bartalis Balázs és a többszörös magyar bajnok edző Szilassy Zoltán segíti a munkában. A tervek szerint a decemberi, ausztriai tornán más magyar edzők dolgoznak majd a nemzeti együttes mellett. Ladányi Balázs U20-as szövetségi kapitányi feladatai mellett a felnőtt stáb munkáját is segíti a külföldön szereplő játékosok teljesítményének nyomon követésével, a decemberi junior-világbajnokság után pedig személyesen is bekapcsolódik a munkába. Kapusedzőként a Nürnbergnél dolgozó Daniel Goller csatlakozik a stábhoz.

A 73 éves Don MacAdam pályafutását […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2023/10/24/magyar-jegkorong-szovetseg-szovetsegi-kapitany-kinevezes-don-macadam/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tovább tart Harry Kane átka, 3. ligás csapat ejtette ki a Bayern Münchent

Harminc év találkoztak ismét a felek, akkor az élvonalban a Bayern 6–0-ra kiütötte ellenfelét, és …